24 / 04 / 2024

Turistik yörelerin dokusuna uygun konutlar

Turistik yörelerin dokusuna uygun konutlar

Bodrum'da Primex AŞ ile Park Azur Torba Villaları 'nı inşa eden Uzaltaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, "Turistik yörelerin dokusuna uygun konut üretilsin" dedi.

Belediyeden turistik yerde 25 yıllığına kiralık mağaza! Sakın kaçırmayın!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Merkez Uçhisar Kasabası'nda yer alan turistik amaçlı mağazayı 25 yıllığına kiraya verecek.

Yangın bölgelerinde 'TOKİ' adımı: Yeni konutlar 1 yılda tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yangından hasar gören, Aksaray, Adana, Nevşehir, Muğla, Osmaniye, Mersin'de, yörenin dokusuna uygun yeni köy evleri inşa edilecek.

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Ets Ersoy Turistik Servisleri Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 200 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

Aspat Tatil Köyü Ve Turistik Tesisleri Anonim Şirketi kuruldu!

Aspat Tatil Köyü Ve Turistik Tesisleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Okay tarafından kuruldu.

Fethiye'de 10 yıllığına kiralık turistik tesis!

Fethiye Belediye Başkanlığı, Karagözler Mahallesi'nde bulunan turistik tesisi kiraya veriyor. İhalesi 23 Şubat 2016 tarihinde yapılacak gayrimenkulün 10 yıllık kira bedeli 4 milyon 44 bin TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa'daki tarihi çarşılar restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Balıklıgöl platosunda yer alan Tarihi Kapalı Çarşı ve Siverek'te bulunan Tarihi Kapalı Çarşı'yı tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore ederek üst yapı ve meydan iyileştirme çalışmalarını tamamladı.

Barcelona'da turistik yatırımlar 1 yıl durduruldu!

İspanya'nın ve Avrupa'nın en fazla turist çeken kentlerinden biri Barcelona'nın yeni Belediye Başkanı Ada Colau "acil" olarak adlandırdıkları bir planı yürürlüğe sokarak bölgedeki tüm yeni turistik yatırımları 1 yıl durdurduklarını açıkladı.

Antalya Avrupa'nın en büyük turistik havaalanı!

Sun Express Hava Yolları Genel Müdürü Paul Schwaiger, Türk turizminin özellikle Antalya'nın 1990'lı yıllardan itibaren krizlerle geliştiğini belirterek, "Antalya şu an Avrupa'nın en büyük turistik havaalanı" dedi.

Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?

İnşaat yasağı, turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde turistik yörelerde uygulanıyor. Peki, 2015 yılı için yazlık yerlerde inşaat yasağı ne zaman başlar? Yazlık yerlerde inşaat yasağı başladı mı?

İnşaat yasağı ne zaman başlar?

Turizm hareketlerinin yoğun olarak yaşandığı dönemlerde, yerleşim alanları ile turistik yörelerde sürdürülen inşaat faaliyetlerinin ses, görüntü ve çevre kirliliği sebebi ile inşaatlar durduruluyor. Peki, inşaat yasağı ne zaman başlar?

Bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı!

Asgari tarımsal arazi büyüklüğü, bölge ve yörelerin toplumsal, ekonomik, ekolojik ve teknik özellikleri gözetilerek Bakanlık tarafından belirlenir. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinin satışı nasıl olur?

Turistik yörelerin dokusuna uygun konutlar Haberi

Turistik yörelerin dokusuna uygun konutlar

Ünal Pala, yerli yatırımcılar kadar, ülkede yatırım yapmak isteyen yabancıların da hemen tamamının turistik yörelerde Anadolu'ya özgü yapılarda oturmak, buranın kültürünü yaşamak istediklerini belirterek, "Turistik yörelerin dokusuna uygun konut üretilsin" dedi. 


Buna karşın, yıllardan beri yöre sahillerinin, "muhteşem yapı kimliklerinden" uzak, sıradan yapılarla örüldüğünü, bu yapüann yıküarak yerine yapüanlann ya da ilk olarak üretilen konutların da çok değişik mimari yapılarda inşa edilerek, "arabesk" bir görünüm oluştuğunu ifade eden Pala, şunları kaydetti: "Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerde ürettiğimiz projelerin başarısını sahil yörelerinde de sürdürmek istiyoruz. Bizlerin başarısının sun konutlarımızın güçlü mimarisi ve halkın isteğine uygun projelendirme. Sahil yörelerinde yaptığımız araştırmalarda ne yazık ki ihtiyaçlardan çok uzak, sadece 5-6 ay kalınacağı düşünülerek son derece kalitesiz, basit ve kimliksiz yapılar olduğunu belirledik. 


Bodrum'daki Park...