26 / 04 / 2024

Yangın bölgelerinde 'TOKİ' adımı: Yeni konutlar 1 yılda tamamlanacak!

Yangın bölgelerinde 'TOKİ' adımı: Yeni konutlar 1 yılda tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yangından hasar gören, Aksaray, Adana, Nevşehir, Muğla, Osmaniye, Mersin'de, yörenin dokusuna uygun yeni köy evleri inşa edilecek.



Aksaray, Adana, Nevşehir, Muğla, Osmaniye, Mersin'de, saha çalışmaları başladı. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı hasar tespit çalışmaları tamamlandığında vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak yörenin dokusuna uygun köy evleri inşa edilecek. Hayata geçirilecek olan konutlar bir sene içerisinde sahiplerine teslim edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde kira ve eşya yardımı da verecek. Açıklanan resmi rakamlara göre, Antalya ilinde şimdiye kadar toplamda 252 bina incelendi. 126 binanın ağır hasarlı, acil yıkılacak ya da yıkık olduğu belirtildi. Yine Antalya Manavgat'ın doğu bölümünde 300, batı bölümünde; Yeniköy, Kalemler, Sarılar ve Hatipler mahalleleriyle Çakaldere ve Gültepe mevkilerinde de toplam 2 bin yapı bulunuyor. 252 binadan toplam 126 bağımsız birim ağır hasarlı. Evrenseki mahallesinde 48, Kalemler mahallesinde 73 bağımsız birim ağır hasarlı olarak tespit edildi.

Yangın bölgelerinde TOKİ adımı: Yeni konutlar 1 yılda tamamlanacak!

BAZI KÖYLER BOŞALTILDI

Mersin Bozyazı ve Aydıncık'ta toplam 465 yapının bulunduğunu, bunlardan 50 tanesinin yangından etkilendiği bildirildi. Aydıncık ilçesinde toplam 4 yapı ağır hasarlı. Muğla Marmaris Armutalan Mahallesi ve Bodrum Güvercinlik'te ise 1 binanın çatısının, 1 otelin peyzajınınhasar gördüğü bildirildi.

Osmaniye'de ise toplamda 4 köy boşaltıldı. Osmaniye'ye bağlı Kırmacılar Mevkii'nde de toplam 30 yapı hasar gördü. Aydın'da ise 6 köyde yer alan toplam 1.605 bina boşaltıldı.

 

Yangında evlerini kaybedenlere kira ve taşınma yardımı yapılacak!


Geri Dön