29 / 03 / 2024

Turizm sektöründe son durum

Turizm sektöründe son durum

Yöredeki konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 100'ü aştığını söyleyen DOKA Genel Sekreterileri karşılamakta yetersiz kalıyoruz. Yeni yatırımlara ihtiyacımız var" dedi.

Osman Ayık: Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder!

Sektörde yaşanan sıkıntıları dile getiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2015 yılı kaybının yaklaşık 5 milyar doları bulacağını ifade ederek, "Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder" dedi.

Haluk Dursun: Turizimde çok zor bir yıl geçirdik!

Kültür ve Turizm Bakanlığı heyeti, turizm sektörü temsilcileri ile The Marmara Otel'de buluştu. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun basma kapalı gerçekleşen toplantının ardından, basın açıklaması yaptı.

Turizmde yapılan yatırımlar sektör gelişimine katkı sağlıyor!

Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bİlge, turizme yapılan her yatırımın, endüstriyel mutfak sektörünün gelişimine katkı sağladığını kaydetti.

TKDK turizme destek sağlıyor!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, Balıkesir'de 5 kırsal turizm projesine 1,5 milyon liralık hibe desteği sağladı.

Harika Güral: Turizm sektörü yüzde 20 küçülecek!

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, hükümetlerin söz vermesine rağmen turizm sektöründe işverenlere isçi sigortası desteğinin hâlâ verilmediğini söyledi.

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir!

Türkiye helal turizm sektöründe dünya lideri olabilir. 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı kapsamında düzenlenen “ Helal Turizm ” konulu panelde Türkiye’nin dünyadaki helal turizm pazarındaki yeri tartışıldı.

Osman Ayık: Turizm sektöründe yüzler gülüyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörünün 2014'ten umutlu olduğunu söyledi. Erken rezervasyonda hedef 10 milyon tatilsever olarak belirlendi.

Turizmci 2014 yılından umutlu!

AKTOB turizm sektörü temsilcilerine yönelik 2013 yılı değerlendirmesi ve 2014 yılı beklentilerine ilişkin anketin sonucuna göre, sektörün büyük bölümü 2014' ün daha iyi geçeceğine inanıyor...

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Konut sektöründe dengesiz fiyat hareketleri mercek altında! Çimento fiyatlarında inceleme devam ediyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'ndan sonra yaptığı değerlendirmede, dengesiz fiyat artışlarına karşı otomotiv sektöründe olduğu gibi benzer uygulamaların gayrimenkul piyasasında da devreye alınacağını duyurmuştu. 

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Mitsubishi Space Star 'da beklenmedik zam: Otomobil sektöründe fiyat dalgalanmaları devam ediyor!

Otomobil sektöründe, araç sahibi olmayı düşünenleri yakından ilgilendiren fiyat dalgalanmaları sık sık gündemde yer alıyor. Son olarak Mitsubishi'nin popüler modeli Space Star için beklenmedik bir gelişme yaşandı. Aracın fiyatı 36 bin 800 TL zamlandı.

İnşaat sektöründe beklenen haber! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 14 Mart 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe beklenen haber geldi. Son dönemlerde peş peşe gelen zamlarla birlikte yükselişe geçen demir fiyatlarına indirim geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? 14 Mart 2023 demir fiyat listesi.

Matrah düzenlemesi otomobil satışlarını vurdu! Otomotiv sektöründe hem sıfır hem ikinci el satışlar durdu!

Matrah indiriminde tarihin verilmesiyle otomotiv sektöründe son dakika gelişmeleri yaşanmaya başladı. Dün piyasada satışlar durma noktasına geldi. İşte ayrıntılar...

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektöründe bayram var! İşte 16 Kasım 2022 güncel demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda art arda indirim haberleri geldi. Gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yaratırken vatandaşlar güncel demir fiyatlarını merak ediyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 16 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe zam dalgası devam ediyor! Demir fiyatlarına zam geldi! Bugün demir ve çimento fiyatları ne kadar?

İnşaat sektöründe zam dalgası haftanın son işlem gününde devam ediyor. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatına zam gelirken bugün bir zam daha geldi. Peki demir fiyatları ne kadar? Çimentı fiyatları kaç TL? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

Turizm sektöründe son durum Haberi

Turizm sektöründe son durum

Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Doğu Karadeniz, turizm taleplerinin karşılanabilmesi için yatırımcılardan destek bekliyor. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, son yıllarda dünyanın dört bir yanından insanların tatil için Türkiye'ye geldiğini belirterek, Türkiye'nin uluslararası turizm sektöründe yükselen değer olmayı sürdürdüğünü ifade etti. Yörenin özellikle alternatif turizmde öne çıktığına değinen Kaldırım, "Güneş turizminin öne çıktığı dönem, ülkemizin daha fazla güneş alan Ege ve Akdeniz kıyılarında yoğunluk yaşanmıştı. Bu, ülkemiz için son derece önemli. Fakat sektör son yıllarda alternatif turizme yöneliyor ve bunda da Doğu Karadeniz öne çıktı. Çünkü doğamız, yaylalarımız, denizimiz ile tarihi ve kültürel dokumuz gibi geleneksel değer lerimiz öne çıkıyor" diye konuştu. Kaldırım, Doğu Karadeniz'in alternatif turizmden daha fazla pay alması...