20 / 04 / 2024

Turizm tesislerinde yatırım dönemi

Turizm tesislerinde yatırım dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı sürelerinin uzatılmasına yapılan başvurular sonucunda aralık ayı sonundan bugüne kadar 800 milyon lira tahsil edildi" dedi.

Başakşehir Emlak Turizm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Başakşehir Emlak Turizm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Altan ve İdris Çakır ortaklığında kuruldu.

Mellece Turizm Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Mellece Turizm Enerji Yatırım Anonim Şirketi Arnavutköy'de 9 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Dönmez, Hüseyin Yarar ve Özcan Belen ortaklığında kuruldu.

Lider Grup Turizm Emlak Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi açıldı!

Lider Grup Turizm Emlak Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih Şubesi 100 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Zohourı tarafından açıldı.

Tnt İnşaat Gayrimenkul Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tnt İnşaat Gayrimenkul Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi Kadıköy’de 240 bin TL sermaye bedeli ile İkbal Tandıroğlu tarafından kuruldu.

Lider Grup Turizm Emlak Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lider Grup Turizm Emlak Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Alıreza Zohourı  ve Marzıeh Farahmandesfajır tarafından kuruldu.

Haziran 18 Otomobilcilik Ve Turizm Otelcilik Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Haziran 18 Otomobilcilik Ve Turizm Otelcilik Anonim Yatırım Şirketi Kadıköy’de  3 milyon  TL sermaye bedeli ile Stil Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret tarafından kuruldu.

Ruslardan Bodrum'daki turizm tesislerine 300 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum, Rus iş insanlarının radarına girdi. Öyle ki Ruslar bu bölgede bulunan turizm tesislerine yatırım yapmaya başladı. 

Linay Tur Turizm Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Linay Tur Turizm Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sezai Gül tarafından kuruldu.

Rafet Bostan Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Rafet Bostan Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Bostan, Adnan Bostan ve Erol Bostan ortaklığında kuruldu.

Okanlı Pera Danışmanlık Turizm Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okanlı Pera Danışmanlık Turizm Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Örenel ve Erdinç Okanlı tarafından kuruldu.

Staray Turizm Gayrimenkul Yatırım İnovasyon Limited Şirketi kuruldu!

Staray Turizm Gayrimenkul Yatırım İnovasyon Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Adilijiang Reheman ve Yushan Tuerxun tarafından kuruldu.

Ano Group Sağlık Turizmi Danışmanlık Turizm Ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ano Group Sağlık Turizmi Danışmanlık Turizm Ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Nurettin Osman tarafından kuruldu. 

Bahçeköy Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bahçeköy Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 17 milyon TL sermaye bedel ile Mehmet Nevzat Pisak ve Mehmet Levent Selamoğlu ortaklığında kuruldu. 

Turizm tesislerinde yatırım dönemi Haberi

Turizm tesislerinde yatırım dönemi

Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm, Tarım ve Orman ile Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının çalışmasıyla hazırlanan, 4 Mayıs 2018'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması ile Satışına İlişkin Yönetmelik" ile turizm tesislerinde yatırım ve dönüşüm süreci başladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, düzenlemenin sonuçları hakkında Anadaolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Üzerinde turizm yatırımı gerçekleştirilmek amacıyla yatırımcılara 564 otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi ve benzeri turizm tesisi ile 52 yat limanı ve yat çekek yeri tahsis edildiğini dile getiren Kurum, bu tesislerin 49 yıla kadar yapılan tahsis sürelerinin azalmasının, tesislerin yenilenmesine ve teminat gösterilerek kredilendirilmesine engel oluşturduğunu ifade etti. 

"Yüzde 70 oranında başvuru sağlandı"

Söz konusu düzenlemeyle yatırımcı ve işletmecilere kamu taşınmazları üzerinde turizm tesisi yapmak...