19 / 04 / 2024

Türk-Katar işbirliği

Türk-Katar işbirliği

Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, işbirliğinin arttırılması için her iki devletin de önemli bir alt yapıyı oluşturduğunu ve geliştirmek için gerekli tüm desteğin de verileceğini söyledi.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America Türk bankalarında hedef fiyatını yüzde 110 yükseltti. Banka, yayımladığı araştırma raporunda Türk bankalarının durumunda iyileşme olduğuna işaret etti. Hedef fiyatların ortalama yüzde 110 yukarı yönlü revize edildiği raporda, Garanti ve Yapı Kredi için al tavsiyesi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! TÜRKŞEKER 1.000 işçi alacak! Başvurular 2 gün sonra başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TÜRKŞEKER AŞ fabrikalarına 1000 kişilik işçi alımı yapacak. Başvurular 2 gün sonra başlıyor. TÜRKŞEKER işçi alımı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Türk müteahhitlere Suudi Arabistan'da 10 milyar dolarlık yeni iş kapısı aralandı!

Saudi Aramco yetkilileri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile iletişime geçerek gelecek dönem projelerinde işbirliği amacıyla Türk müteahhitlerle Ankara’da bir araya geldi. 

Türk Telekom'dan İstanbul ilçelerine duyuru! Eğer internet kullanıcısı iseniz bu duyuru sizi ilgilendiriyor!

İstanbul’da yer alan Türk Telekom aboneleri için dikkat edilmesi gereken bir uyarı yapıldı. Bu ilçeler içerisindeki Türk Telekom için dikkat!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Merkez Bankası az önce duyurdu! Türk lirası için yeni hamle!

Türkiye’de mevduat sahiplerini Türk lirasına yönlendirmek için teşvik edici adımlar peş peşe atılıyor. İşte bunlardan biri daha Merkez Bankası’nın yaptığı duyuru ile hayata geçiyor. Bu kapsamda 3 aydan daha uzun Türk lirası mevduatlar için zorunlu karşılık oranlarında yeni bir düzenleme yapıldı.

Türk-Katar işbirliği Haberi

Türk-Katar işbirliği

Expo Turkey by Qatar’daki Türk–Katar İş Liderleri Zirvesi’nde ise Commercial Bank CEO’su Josepf Abraham, Tekfen Başkanı Osman Birgili ve GYODER Başkanı Aziz Torun “Devlet Prensiplerinden Özel Sektöre: İkili İş ve Yatırım -Türkiye ve Katar Arasındaki Olanaklar” başlıklı oturumda, iki ülke arasındaki işbirliği fırsatlarını masaya yatırdılar.


KATARLI BAKAN VE HEYETİ TÜM STANTLARI TEK TEK GEZDİ

Katar Belediye ve Çevre Bakanı Mohammed bin Abdullah Al Rumaihi, geniş bir heyetle Expo Turkey By Qatar fuarını ikinci gününde ziyaret etti. Al Rumaihi, yaklaşık iki saat kaldığı fuarda tüm stantları tek tek ziyaret etti ve detaylı bir şekilde inceledi.


En çok ilgiyi İstanbul’a bilişim ve akıllı kent teknojileri sunan İSBAK’a gösterdi

Katarlı Bakan, fuar ziyaretinde en çok süreyi ise İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) standında...