24 / 04 / 2024

Türk müteahhitler sürdürülebilir şehir

Türk müteahhitler sürdürülebilir şehir

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren "Dünyada kentleşme hızla sürerken küresel iklim kriziyle birlikte 'sürdürülebilir şehirler' için alınması gereken önlemler aciliyet kazanmaktadır" açıklamasında bulundu.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Çimento sektöründe sürdürülebilir üretim için ilk adım atıldı!

Çimento ve klinker üretiminde sürdürülebilir teknolojileri tartışmak, iş birliği ve ilham getirecek ortamı yaratmak için'' CUSCIT'' adı verilen platformlar dizisi oluşturuldu.

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi Esenler'de Okan Dursun ve Samet Can Topkaya ortaklığında kuruldu.

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi Holding'ten iş birliği: Sürdürülebilir kalkınma için Mutabakat Anlaşması imzalandı!

BAE şirketi Alpha Dhabi Holding ile Limak arasında, Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) imzalandı. Anlaşma kapsamında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörleri de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

THY bir ödül daha aldı! THY 'En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu' oldu!

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası finans dünyası kuruluşu World Finance tarafından ‘En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu’ ödülüne layık görüldü. 

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı? Aynı binada bir daire 13 bin, diğeri 3 bin lira!

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse bile sorunun giderek büyüyeceğine vurgu yaptı. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı sürdürülebilir olacak mı?

Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti tartışıldı. Sürdürülebilir binalarla yüzde 50 enerji tasarrufu sağlandı

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...

O2 Sürdürülebilir Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

O2 Sürdürülebilir Mühendislik Anonim Şirketi Ataşehir'de Okan Özgür ve Okan Korucu ortaklığında kuruldu.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler sürdürülebilir şehir Haberi

Türk müteahhitler sürdürülebilir şehir

Küresel iklim değişikliğine karşı çeşitli zirveler ve etkinliklerle çözümler aranırken müteahhitler de bu süreçte "sürdürülebilir şehir" hedefini odaklarına aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'nde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Dünya Şehircilik Günü'nün bu sene küresel çapta, daha önce hiç olmadığı kadar yoğun bir iklim kriziyle mücadele gündemi içinde kutlandığına vurgu yapan Eren, "Dünyada kentleşme hızla sürerken küresel iklim kriziyle birlikte 'Sürdürülebilir Şehirler' için alınması gereken önlemler aciliyet kazanmaktadır." diye konuştu. 

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 2007 yılından bu yana dünya nüfusunun yarısından fazlasının şehirlerde yaşadığının altını çizen Eren, bu oranın 2030'a kadar yüzde 60'a yükselmesinin beklendiğini belirtti. 

Eren, küresel gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yaklaşık yüzde 60'ına katkı...