19 / 04 / 2024

Türk müteahhitler yurtdışında nerelerde proje yapıyor

Türk müteahhitler yurtdışında nerelerde proje yapıyor

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, "Atlanta’daki Türk- Amerikan Ticaret Odası ile yapılan anlaşma sayesinde ise orada yükselen inşaat sektörü için adımlar atılacak. Türk müteahhitler Atlanta'daki inşaat sektöründe etkin." dedi.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 3 Ocak tarihinde yurt dışı iş üstlenimi verileri açıklandı. Türk müteahhitler yurt dışında 1972’den beri 501,9 milyar dolarlık iş üstlendi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendi!

“Yurt Dışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı”nda önemli açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin Cumhuriyetin 100. yılında yurt dışında 27,4 milyar dolarlık yeni proje üstlendiğini söyledi.

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk müteahhitler 2003'ten bugüne 131 ülkede 458,4 milyar dolarlık is üstlendi!

Türk müteahhitler, 2003'ten beri toplam 131 ülkede 458,4 milyar dolar değere sahip 11 bin 273 proje üstlenildi. 

Türk müteahhitler Suudi Arabistan'da 24,3 milyar dolar tutarında 377 proje üstlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında müteahhitlik alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, "Suudi Arabistan'da bugüne kadar 24,3 milyar dolarlık 377 proje üstlenildi" dedi.

Türk müteahhitlerin 2022 hedefi 50 milyar dolar!

Yurt dışında 2021 yılında 29.3 milyar dolar tutarında proje üstlenen Türk müteahhitler, hedef yükseltti. Türk müteahhitler, 2022'de 30 milyar doları aşmayı, orta vadede ise senelik 50 milyar dolarlık proje hacmini hedefliyor.

Türk müteahhitler yurtdışında nerelerde proje yapıyor Haberi

Türk müteahhitler yurtdışında nerelerde proje yapıyor

Aydın iş dünyası, New York’ta yapacağı ihracat çalışmaları için ücretsiz desteklenecek. Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile New York Ticaret Odası arasında yapılan ‘Kardeş Oda’ protokolünün ardından AYTO ‘vize, havaalanı transferi, tercümanlık hizmeti’ gibi pek çok kalemde üyelerine ücretsiz hizmetler sunacak. New York Ticaret Odası, Manhattan Ticaret Odası, Atlanta Türk Amerikan Ticaret Odası ve Miami Latin Ticaret Odaları ile protokol imzalayan Aydın, özellikle gıda, doğal taş ve maden ile inşaat sektöründe önemli ticari ilişkiler geliştirmeyi hedefliyor. 


AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “İhracatta hem ülkemiz hem de Aydın düşüş yaşıyor. En temel hedefimiz üyelerimizin sıkıntılarını azaltmak. İhracatta düşüşün önüne geçmek için her ay üyelerimizin sektörleri doğrultusunda bir yeni hedef pazar raporu yayınlıyoruz. Geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai için bir...