23 / 04 / 2024

Türk Ytong projeleri

Türk Ytong projeleri

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ( ÇEDBİK ) tarafından Türk Ytong’ un da desteği ile 20-21 Şubat’ta düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, Swissotel’de gerçekleştirildi.

Türk Ytong 5. Enerji Verimliliği Fuarı'na katıldı!

Türk Ytong, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında gerçekleştirilen EVF 2014 - 5. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’na katıldı. Türk Ytong standında ısı yalıtım plağı başta olmak üzere, Ytong ürünleri tanıtıldı.

Türk Ytong 43. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda bir araya geldi!

Türk inşaat sektörünün lider kuruluşlarından Türk Ytong, Türkiye’nin dört bir yanında gelen yetkili satıcıları ile Kıbrıs’ta düzenlenen 43. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda bir araya geldi...

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

White City Living Türk yatırımcılarla buluşuyor!

Londra’nın en prestijli projeleri arasında yer alan “White City Living” 25 Şubat tarihinde Türk yatırımcılarla buluşuyor…

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Ukrayna, özelleştirme projeleri için Türk yatırımcıları bekliyor!

Ukrayna Devlet Varlık Fonu Başkanı Dmitro Senniçenko yaptığı açıklamada, Ukrayna'da Sovyetler Birliği döneminden miras kalan emlak, tarım, endüstriyel makine üretimi gibi pek çok alandaki özelleştirmeler için Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Letonya'daki konut projeleri Türk müteahhitlere emanet edilebilir!

DEİK Başkanı Nail Olpak, Letonya'da hayata geçecek olan konut projelerinde Türk müteahhitlerle iş birliği yapılabileceğini açıkladı. 

Türk Ytong projeleri Haberi

Türk Ytong projeleri

Geçtiğimiz yıl 50. Yılını kutlayan Türk Ytong’un misafiri olarak zirveye katılan Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ytong Almanya Ar-Ge Merkezi Yöneticisi Dr. Hartmut Walther, Avrupa’da yapı malzeme trendleri, 2020 Enerji Yönetmeliği’ne uyum sağlamak için yapılması gerekenler ve sürdürülebilirliğe ilişkin konuşması ile dikkat çekti.


Sürdürülebilir Yapılar İçin Malzemeye İnovatif Yaklaşım konulu oturumda konuşmacı olarak yer alan Dr. Hartmut Walther, yapı malzemeleri endüstrisindeki gelişme ve trendler ile 2020 sonunda Avrupa’da zorunlu hale gelecek yeni enerji yönetmeliği koşullarına uymak için yapılması gerekenleri aktardı. Yapı malzeme sektörünün yüksek ısı ve ses yalıtımı ile hızlı inşaat konularına odaklandığını belirten Walther, sektörün geleceğinin bu ihtiyaçlara cevap verebilen malzemeler ile şekilleneceğine dikkat çekti.

Türkiye’de 200 Almanya’da yaklaşık 1.000 Yeşil Bina Var

2020 itibarı ile...