23 / 04 / 2024

türkiye asansör denetimi

türkiye asansör denetimi

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Asansör Sanayicileri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merdivenaltı asansör firmalarının sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat ç

Ali Ulvi Avanoğlu: Asansörlerin yüzde 80'i denetimsiz!

Ali Ulvi Avanoğlu, ilçedeki asansörlerin sadece yüzde 20'sinin periyodik bakım ve denetimden geçtiğini belirterek, "Protokolün ardından yapacağımız denetimlerde asansörlerden yüzde 70'inin geçer not alamayacağını düşünüyoruz" dedi.

Denetlenen asansörlerin yüzde 64’ü kusurlu!

Torunlar ’ın İstanbul Mecidiyeköy’deki rezidans inşaatında 10 işçinin öldüğü asansör faciasının ardından, önceki gün de Ankara ve Sakarya’daki kazalar, asansörlerde denetim yetersizliğini gözler önüne serdi.

39 ilde asansör faciası kapıda!

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) 39 ildeki muayene sonuçlan ihmaller zincirini ortaya çıkardı.49 bin 450 asansörün yüzde 73'ü yüksek risk taşıdığı için kırmızı etiket aldı.

Türkiye'deki asansörlerin yüzde 69'u sakıncalı!

Yılın ilk 8 ayında denetlenen 35 bin 575 asansörün yüzde 68.38’ünün kullanımının sakıncalı olduğunu açıklayan Makina Mühendisleri Odası, "Sonuçlar, asansörlerin yeterli denetimden geçmediğini açıkça gsteriyor" dedi

Türkiye'deki asansörlerin üçte ikisi sakıncalı!

Yılın ilk 8 ayında denetlenen 35 bin 575 asansörün yüzde 68.38’ünün kullanımının sakıncalı olduğunu açıklayan Makina Mühendisleri Odası, "Sonuçlar, asansörlerin yeterli denetimden geçmediğini açıkça gsteriyor" dedi

Asansörlerin yüzde 63'ü sınıfta kaldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Ferhat, geçen yıl denetlenen 152 bin asansörün yüzde 63'nün denetimlerden geçer not alamayarak kırmızı etiket aldığını söyledi.

İbrahim Mart: Asansörlerin yüzde 60'ı kayıt dışı!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mart: "Türkiye'de kayıt altına alınmayan asansör sayısı yüzde 60'larda. Kayıtlı olanlarda yapılan iyi bir denetim oranı ise ancak yüzde 10'ları buluyor" dedi

126 bin asansör denetlendi yüzde 77'si bozuk çıktı!

Son üç yılda 125 bin 860 asansörün periyodik muayenesinin gerçekleştirildiği ve ilk kontrolü gerçekleştirilen 107 bin 170 asansörün yüzde 77,2'sine denk gelen 82 bin 725’inin kırmızı etiket aldığı bildirildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’yi ECE Türkiye'nin yöneteceği açıklandı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ECE Türkiye arasında stratejik bir işbirliğine imza atıldığı belirtildi. Bu doğrultuda da Çekmeköy’de bu senenin son çeyreğinde faaliyete geçecek olan Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin konsept optimizasyonu ve kiralama ile uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye yürüteceği açıklan

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! Hazır beton fiyatlarında indirim uygulanacak...

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), enflasyonla mücadele kapsamında hazır beton satış rakamında yüzde 5 oranında indirim uygulayacağını açıkladı. İşte haberin merak edilen detayları...

Türkiye Hazır Beton Birliğinden indirim kampanyasına destek! Birliye üye kuruluşlar yüzde 5 indirim yapacak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) yaptığı son dakika açıklamasında "Cumhuriyetimizin 100. yılında halkımızın ve devletimizin yanındayız" başlıklı fiyat indirme kampanyasına destek verdiğini açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Türkiye'de ürünleri kapış kapış satılıyordu. Dünyaca ünlü firma iflasın eşiğine geldi. Her an iflas bayrağını çekebilir

Türkiye'de ürünleri kapış kapış giden bir firma, iflasın eşiğine kadar geldi. Firma her an iflas bayrağını çekebilir.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Doların yükselmesiyle Türkiye, iPhone 14'ün satıldığı en pahalı ülke oldu!

Doların ani yükselişi ve yaşanan döviz krizi, Apple'ı Türkiye'deki ürünlerine zam yapmak zorunda bıraktı. İki gün arayla gerçekleşen ikinci zam sonucunda en pahalı iPhone modeli olan iPhone 14, 68 bin TL'den 76 bin 500 TL'ye yükseldi.

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan hazır beton sektörünü 2022 yılı özelinde kapsamlı olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladı. Rapora göre Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor.

 Türkiye’ye dev destek! Uluslararası firmalar Türkiye ile devam dedi

Türkiye hazır giyim ve tekstil ihracatının yüzde 70’ini yapan 23 alım grubundan, “Türkiye ile alakalı negatif bir durum yok. Satın almaya devam edeceğiz” dedi.

türkiye asansör denetimi Haberi

türkiye asansör denetimi


Asansör Sanayicileri Federasyonu Başkanı Yusuf Atik, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 26. Meslek Komitesi, Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Asansör Sanayicileri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merpenaltı asansör firmalarının sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Atik, "Japonya'nın nüfusu 100 milyon ve 100 asansör firması var. Almanya'nın nüfusu 80 milyon ve 80 asansör firması mevcut. Ancak 76 milyon nüfuslu Türkiye'de 6 bin asansör firması var. Bu az bir rakam değil. Bunlar olduğu sürece marka çıkarmamız zor" dedi. BTSO 26 Meslek Komitesi Üyesi ve Bursa Asansör Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Bozdağ da, federasyon olarak ilk toplantıya Bursa'da evsahipliği yaptıklarını söyledi. Türkiye'de ilk ve tek asansör meslek lisesinin Bursa'da olduğuna işaret eden Bozdağ, "Bizim...