18 / 04 / 2024

türkiye cari açık

türkiye cari açık

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Geçtiğimiz yıllarda cari açığı giderek artan ekonomimiz, güçlü bir büyüme politikasıyla cari fazla veren bir ekonomiye dönüşmeyi başarmıştır" dedi...

Nihat Zeybekci: Türkiye'nin cari açığı yüzde 6,4'ün çok altında olacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2014 yılı sonunda Türkiye'nin cari açığının yüzde 6,4'ün çok altında, yüzde 5,5 düzeyine yaklaşacağını söyledi. Zeybekci, "İhracatçılarımız, bu ülkenin kahramanlarıdır'' dedi

Nisan ayında cari açık 4.78 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Merkez Bankası verilerine göre, nisan ayında cari işlemler açığı 4.78 milyar dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 56 milyar 790 milyon dolar oldu

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türkiye kira artış oranında dünya zirvesinde mi?

Sosyal medyada bir araştırmaya göre 2015'ten beri dünya çapındaki kira artışlarında Türkiye’nin açık ara birinci olduğu ileri sürüldü. Peki bu doğru mu? İşte ayrıntılar...

Cari açık OVP tahminini 8’inci ayda aştı! Rezervlerde 18,6 milyar dolar erime yaşandı!

Cari işlemler dengesi ağustosta 619 milyon dolar açık verdi. OVP’de yılın tümünde 42,5 milyar dolar öngörülen cari açık ilk sekiz ayda 43,1 milyar doları buldu. Cari açığın finansmanı nedeniyle döviz rezervleri de eriyor.

Cari açık çığ gibi büyüyor! Yıllık olarak beklenen açığa 7 ayda ulaşıldı!

Türkiye’nin 19 aylık kesintisiz açık sürecinin ardından haziranda 651 milyon dolarla fazla veren cari işlemler dengesindeki iyileşme temmuzda durdu ve aylık olarak 5,5 milyar dolar açık verildi.

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Türkiye’de enflasyonun düşeceği tarih verildi! Kredi değerlendirme kuruluşu rakamı da açıkladı! 

S&P'nin Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türkiye’de enflasyonda kısa vadede aşağı yönlü hareket beklemediklerine dikkat çekti ve enflasyonun düşeceği tarihi verdi. İşte ayrıntılar... 

Türkiye’ye acilen 200 milyar dolarlık dış kaynak lazım!

Seçimlerin ardından ekonomide dengeleri yeniden kurmak için finansman arayışına giren Türkiye’nin, dış borç geri ödemeleri, cari açık finansmanı ve deprem maliyetleri gibi nedenlerle, bir yıl içerisinde 200 milyar doların üzerinde dış kaynak bulması gerekiyor.

Cari açıkta büyük tehlike! Son 11 yılın rekoru kırıldı!

Cari işlemler dengesi mayısta 7,9 milyar dolar açık verirken, kesintisiz açık verilen dönem 19 aya, beş aylık açık 37,7 milyar dolara ulaştı. Yıllık cari açık yaklaşık 60 milyar dolarla son 11 yılın en yüksek düzeyine çıktı.

Cari açık 2012’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Merkez Bankası verilerine göre aylık cari açık nisanda geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 112,4 artarak 5 milyar 404 milyon dolar oldu. Yıllık cari açık da 57 milyar 806 milyon dolara yükseldi.

Ünlü bankadan inanılmaz açıklama: Seçim öncesi ekonomide zorlu dönem! Cari açık ve para politikaları ön planda!

Türkiye ekonomisindeki endişeler artıyor. Sürdürülemez para politikaları ve yüksek cari açık sorunu nedeniyle Türk Lirası zayıflama riskiyle karşı karşıya. Cari açığı finanse etmek için kaynak bulmak zor, azalan döviz rezervleri sorunu daha da karmaşıklaştırıyor.

türkiye cari açık Haberi

türkiye cari açık

Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) tarafından, dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşen buluşmada, Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı.  Buluşmaya, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı, Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Albayraklar Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Bolat konuk oldu.

Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, 2019 yılının Türkiye ekonomisi açısından sınavlarla dolu bir yıl olduğunu söyledi. Akkuş, "Türkiye, 2019 yılının ilk döneminde dünyada yaşanan olumsuzlukları kısa sürede bertaraf etmeyi başararak, yılın3’üncü çeyreğinden itibaren de bir toparlanma dönemine girmiştir. Yılın ilk yarısında gelen negatif büyüme rakamlarının ardından üçüncü çeyrekte yakalanan yüzde 0,9'luk büyüme, bunun çok açık bir kanıtı niteliğindedir. Enflasyon ve faiz oranlarında yaşanan gerileme ile kredi piyasasında yaşadığımız canlanma ve reel kesim ile tüketici güven endeksi gibi öncü göstergelerde yaşanan yukarı...