25 / 04 / 2024

türkiye çelik ithalatı

türkiye çelik ithalatı

Avrupa Birliği çelik ithalatı kotalarındaki artışı 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürmeyi planlıyor. Analistler ise bu önerinin Avrupa'ya yüksek miktardan çelik ithal eden Türkiye'yi etkileyebileceğini belirtiyor.

Türkiye'nin çelik kotası hamlesinin amacı yerli endüstriyi korumak!

Türkiye, 17 Ekim'den itibaren çelik ithalatı kotası uygulama kararı almasının olası neden ve sonuçlarını değerlendiren uzmanlar, "Türkiye'nin bu hamlesi, doğru bir plan ve denetimle uygulanırsa, Türk çelik üreticisini koruyacaktır." diyor...

Türkiye çelik ithalatına kota getiriyor!

Türkiye, 17 Ekim'den itibaren çelik ithalatı kotası uygulaması kararını DTÖ'ye bildirdi. buna göre, Türkiye kotanın üzerinde yapılan herhangi bir ithalata yüzde 25'lik bir ek gümrük vergisi uygulayacak.

Demir-çelik ithalatına yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi!

Demir - çelik ithalatına geçici korunma önlemi alındı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararla 200 gün süreyle yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi...

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

EPDK açıkladı! Türkiye’nin LPG ithalatı yüzde 22,16 yükseldi

Türkiye’de rafinerici ve dağıtıcı lisans sahiplerince bu senenin eylül ayında yapılan LPG ithalatı, geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 22,16 yükselerek 333 bin 713 ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrtıntıları...

Türkiye'de ham çelik üretimi 9 ayda 24,5 milyon ton azaldı

Türkiye'nin ham çelik üretimi ocak-eylül döneminde, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 10,1 azalarak 24,5 milyon ton olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye, demir çelik üretiminde dünyada 8. Avrupa'da ise 2. oldu!

Türkiye’de hem de dünyanın bazı ülkelerine demir çelik ürünleri pazarlayan Evren Akar sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Akar'dan dikkat çeken açıklamalar...

Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin LPG ithalatı, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,2 arttı ve 306 bin 86 tona çıktı.

Türkiye'nin spot gaz ithalatı yüzde 145 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin spot gaz ithalatı geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 145 artarak yaklaşık 18 milyar 890 milyon metreküpe ulaştı.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından yayınlanan resmi verilere göre Nisan ayında Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor.  

türkiye çelik ithalatı Haberi

türkiye çelik ithalatı

Avrupalı çelik şirketlerinin, ABD gümrük vergilerinin neden olduğu ithalat artışından dolayı çelik sektörünün tehdit altında olduğunu belirtmelerinin ardından, Avrupa Komisyonu bu ithalat artışına karşı koruma önlemlerinin artırılmasını önerdi.

TÜRKİYE'Yİ DE ETKİLEYEBİLECEK


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Jefferies analisti Alan Spence, bu önerinin AB'ye yüksek miktardan çelik ithal eden Türkiye'yi etkileyebileceğini belirtti.


YÜZDE 5 İÇİN ÇAĞRIDA BULUNMUŞLARDI


Haziran ayında Outokumpu ve Salzgitter'de çelik alanında üst düzey yöneticiler ve ArcelorMittal'de bölüm şefi Komisyon'u 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe giren yüzde 5 artışı kaldırmaya ya da ertelemeye çağırmıştı.

Komisyon, söz konusu önerilerin Dünya Ticaret Örgütü üyeleri ile görüşüleceğini ve planlanan Ekim'de uygulanmasından önce AB üyelerinin onayına sunulacağını...