27 / 04 / 2024

türkiye Elektrik tüketimi

türkiye Elektrik tüketimi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak yaklaşık 255 milyar kilovatsaate yükseldi.

Türkiye'nin elektrik faturası 94 milyar lira!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak yaklaşık 255 milyar kilovatsaate yükseldi.

Elektrik tüketimi 255 milyar kilovatsaati aştı!

Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 255 milyar 490 milyon kilovatsaat oldu. Elektrik üretimi ise önceki yıla göre yüzde 4,2 artarak 250 milyar 381 milyon kilovatsaate ulaştı.

Türkiye'de tüketilen elektriğin yüzde 29'u yenilenebilir enerji kaynaklarından!

Türkiye 'de yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payına bakıldığında, hidroelektrik santrallerin ilk sırada yer aldığı görüldü. Hidroelektrik santrallerini, rüzgar santralleri, ve jeotermal enerji santralleri izledi.

Taner Yıldız: Enerji arzıyla ilgili bir sıkıntımız yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Enerji arzıyla ilgili bir sıkıntımız yok ancak bu israf edeceğimiz anlamına gelmez. Klimalarla ilgili son bir ayda ödediğimiz para bir önceki ayın elektrik faturalarına denk" dedi.

6 ayda 20 milyar kWh elektrik tüketildi!

TEİAŞ verilerine göre, Haziran ayında Türkiye'de üretilen toplam elektrik enerjisi miktarı da yüzde 3 artışla 20.187 milyar kWh oldu. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Türkiye'nin elektrik üretimi 19.556 milyar kWh seviyesindeydi.

Elektrik tüketimi en çok dizi ve maç saatlerinde artıyor!

Elektrik tüketimi en çok dizi ve maç saatlerinde artıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Barış Sanlı, sevilen diziler ve önemli futbol karşılaşmalarında elektrik tüketiminin arttığını bildirdi.

Elektrik tüketimi 245 milyar 483 milyon 665 bin 528 kilovatsaate çıktı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) verilerine göre, Türkiye'deki elektrik tüketimi 2013'te yüzde 1,3 artış kaydetti. Böylece geçen yılki elektrik tüketimi 245 milyar 483 milyon 665 bin 528 kilovatsaate çıktı.

Türkiye geçen yıl 245 bin 463 gigavatsaat elektrik tüketti!

Serinleyelim derken elektrik faturası terletti. En yüksek elektrik tüketimi temmuz ayında gerçekleşti. Sıcaklardan bunalan Türk halkının serinleme çabasıyla elektrik tüketimi temmuz ayında 22 bin 648 gigavatsaate çıktı

Elektrik tüketimi, önceki 15 güne göre yüzde 6,5, doğal gaz tüketimi ise yüzde 18,5 arttı!

Hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte aralık ayının ilk yarısında elektrik tüketimi, önceki 15 güne göre yüzde 6,5, doğal gaz tüketimi ise yüzde 18,5 arttı.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Daha az enerji tüketimi sağlayan Bosch ASX12XB30N klimanın fiyatı açıklandı!

Son yıllarının en sıcak günlerinin yaşandığı ve ülkenin her bölgesinin resmen sıcaklıktan kavrulduğu şu günlerde Bosch’tan iç ferahlatacak bir haber geldi. Bosch, daha az enerji tüketimi sağlayan ve mükemmel bir sessizliğe sahip olan Bosch ASX12XB30N klimayı tanıttı.

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Sıcaklar arttı, elektrik tüketimi rekor üstüne rekor kırdı!

Türkiye'de elektrik tüketimi 1 milyon 27 bin 568 megavatsaatle günlük bazda yeni rekora ulaştı. İşte detaylar...

BEDAŞ açıkladı: Elektrik tüketimi yüzde 30 geriledi!

İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti sağlayan BEDAŞ, Kurban Bayramı tatili süresinde elektrik tüketimindeki düşüşün, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 30'u bulduğunu belirtti.

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

380 bin TL'lik yeni Renault Clio Türkiye'de; Sıfır km'de ucuz otomobil almak isteyenler acele etsin

Hem fiyat hem de yakıt tüketimi bakımından öne çık Renault Clio Türkiye'de oldukça ilgi gören modellerin başında geliyor. Renault Clio yeni versiyonuyla satışa çıkmaya hazırlanıyor. İşte sadece 380 bin TL’ye satılacak olan Renault Clio modelinin ayrıntıları...

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.

İşte, otomobilde en gözde modeller! Yakıt tüketimi, fiyat/performans ve yatırım açısından en favori araçlar hangisi?

Şikayetvar Türkiye genelinde 43 marka ve 995 otomobil modeline ilişkin tüketicilerin memnuniyet seviyesini araştırdı. 50 bini aşkın kullanıcı ile yapılan anket sonucu ile sürücülerin tasarım, yakıt tüketimi, fiyatı, performansı ve çeşitli kriterler açısından en gözde olan modeller ortaya çıktı.

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Tüketimi azalttı elektrik faturası 1400 lira arttı. İşte seç baş yolduran elektrik faturası

Yeniçağ Gazetesi elektrik faturalarındaki artışa ve esnafın yüksek faturalarla ilgili görüşlerine yer veren bir haber hazırladı. Habere göre; İstanbul’da bir büfe işletmecisine geçtiğimiz aydan daha az elektrik tüketmesine rağmen 1400 TL daha fazla fatura geldi.

Elektrikte büyük kriz kapıda! Zorunlu elektrik tüketimi masada...

Rusya’nın doğalgaz vanalarını kapatmasının ardından elektrik üretiminin büyük bölümünü doğalgaz ile karşılayan Avrupa, elektrik konusunda ağır tedbirler almaya hazırlanıyor. Avrupa ülkeleri tüketimi düşürmenin yollarını da arıyor.

Elektrik tüketimini düşürün! AB uyardı: Kış zor geçecek

Avrupa Birliği, Rusya’dan gelen gaz akışındaki sıkıntılar nedeniyle üye ülkeleri elektrik tüketimi  konusunda uyardı.

türkiye Elektrik tüketimi Haberi

türkiye Elektrik tüketimi


Türkiye'de geçen yıl ortalama fiyatlarla 94 milyar liralık elektrik tüketildi.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl elektrik tüketimi, önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak yaklaşık 255 milyar kilovatsaate yükseldi. 


Elektriğin kilovatsaatine 2014'ün 9 ayında ortalama 0,36 lira ödenirken, yılın son çeyreğinde elektrik fiyatlarında artışa gidildi. Elektriğin kilovatsaati ekim, kasım ve aralık aylarında ortalama 0,39 lira oldu. 


Aylık elektrik tüketim değerleri ve söz konusu dönemlerdeki elektrik fiyatları dikkate alındığında geçen yılki elektrik tüketiminin ekonomik karşılığı 93 milyar 856 milyon 389 bin 965 lirayı buldu. 


Elektrik tüketimi ağustos ayında en yüksek seviyeye çıktı. Ağustos ayında 24 milyar 187 milyon 594 bin 226 kilovatsaatlik elektrik tüketimine ulaşılırken, elektrik faturalarına ortalama fiyatlarla 8 milyar 707 milyon 533 bin...