26 / 04 / 2024

türkiye Enflasyon Raporu

türkiye Enflasyon Raporu

Kur ve faizde enflasyon raporu ve önümüzdeki dönem faiz kararlarına ilişkin ipuçları izlenecek. MB Başkanı Başçı, yılın üçüncü enflasyon raporunu saat 10:00 'da açıklayacak

2014 Enflasyon Raporu 24 Temmuz'da açıklanacak!

"Enflasyon Raporu 2014-III", 24 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 10.00'da TCMB İdare Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek toplantıyla açıklanacak. Toplantıda, TCMB Başkanı Erdem Başçı da bir sunum yapacak.

Enflasyon Raporu 24 Temmuz'da açıklanacak!

"Enflasyon Raporu 2014-III", 24 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 10.00'da TCMB İdare Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek toplantıyla açıklanacak. Toplantıda, TCMB Başkanı Erdem Başçı da bir sunum yapacak.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, Türkiye'ye ilişkin olarak paylaştıkları raporda enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize ederek 14 puan yükseltti. Dolar için de 31 TL'yi öngördü.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Reuters’tan kritik Türkiye açıklaması; Faiz yükselecek, enflasyon düşecek

Türkiye'deki 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerden sonra ortodoks ekonomi politikalarına dönüleceği beklentisiyle Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinin yüzde 24'e yükselteceği düşünülürken, buna karşın enflasyon bugünkü yüzde 50 civarından sınırlı bir düşüşle sene sonunda yüzde 46 olması bekl

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye için flaş enflasyon ve faiz tahmini

Morgan Stanley, Türkiye'de normal ekonomi politikalarına dönüşün olasılıklar dahilinde olduğunu ifade edildi. Bu dönüşün ardından TCMB'nin politika faiziyle ilgili flaş faiz ve enflasyon tahmini de geldi. İşte tüm detaylar...

Merkez Bankası perşembe günü 4. Enflasyon Raporu'nu açıklayacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavtuor, 2022-IV Enflasyon Raporu'nu açıklamak üzere 27 Ekim 2022 Perşembe günü bir toplantı gerçekleştirecek.

Ünlü ekonomi profesörü Veysel Ulusoy Türkiye’de saklanan gerçek enflasyon oranı ve açlık sınırını deşifre etti

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, son röportajında Türkiye’deki gerçek enflasyon rakamlarını ve açlık sınırını tek tek açıkladı.

Finans devi JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti! Enflasyon daha ne kadar yükselecek?

TÜİK açıklamasının ardından JP Morgan, Türkiye için 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etti. İşte JP Morgan'ın Türkiye enflasyon tahmini...

türkiye Enflasyon Raporu Haberi

türkiye Enflasyon Raporu


ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında acele etmeyebileceği beklentisini kuvvetlendiren ABD enflasyon verisi ile teknik seviyeleri kırarak değer kazanan TL'de, bugün yılın üçüncü enflasyon raporunun belirleyici olması bekleniyor. Dolar/TL 2.0940 seviyesinde...


Analistler, TCMB'nin yılsonuna ilişkin enflasyon tahminindeki revizyonun yanı sıra TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine devam edip etmeyeceğine yönelik söylemlerini de yakından takip edecek.


HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, "Merkez Bankası'nın açıklayacağı Enflasyon Raporu'nun tahvil faizlerinin seyri açısından önemli olacağı günde, tahvil faizlerindeki bant aralığının bir kademe genişleyebileceğini düşünüyoruz. TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceğine işaret eden açıklamalar yapması durumunda 2 yıl vadeli gösterge tahvilin yüzde 8 seviyelerine doğru hareket edebileceğini hatırlatırken, 10 yıl vadeli tahvilde yüzde 8.7 seviyelerinin dip olabileceğini düşünüyoruz" dedi.


Dolar/TL'de de Başçı'nın açıklamalarının belirleyici olacağını belirten Çakıroğlu,...