24 / 04 / 2024

türkiye güzergahındaki enerji projeleri

türkiye güzergahındaki enerji projeleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Türkiye, kendi enerji talebini karşılamak için projeler geliştirirken, Avrupa ve dünya piyasalarına açılan yolda en elverişli güzergah olarak hizmet vermeyi amaçlamaktadır" dedi...

Türkiye’nin ilk ve tek Zero House konsepti görücüye çıkıyor!

Üçay Mühendislik, 15-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nda, Türkiye’de ilk ve tek olan ‘Zero House’ konseptini görücüye çıkaracak.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Aksa Enerji, Türkiye ile KKTC arasına denizaltı kablosuyla enerji köprüsü kuruyor!

Aksa Enerji, imzaladığı 15 yıllık ABD doları bazlı yeni sözleşmeyle Türkiye ile KKTC arasına enterkonnekte denizaltı kablosuyla elektrik hattı çekecek. Aksa Enerji, aynı sözleşme kapsamında KKTC’deki kurulu gücünü de 188 MW seviyesine çıkaracak.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! TOKİ, Kanal İstanbul güzergahındaki projeleri için yeniden ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahında yer alan Arnavutköy’de üç etap halinde hayata geçireceği toplam 2 bin 181 konut için Eylül'de ihale gerçekleştirecek. Geçtiğimiz sene konut ihaleleri iptal edilmişti. İşte ayrıntılar....

Türkiye gıda enflasyonunda ilk sırada! Gıda zamlarına karşı ne yapılacak? Araştırmadaki ağır risk uyarısı dikkat çekti

Raporda, gıda fiyatlarındaki mevcut trendin sürmesi halinde gıda enflasyonunun Türkiye'de satın alma gücünde yüzde 100'ün üzerinde kayıp anlamına geleceği ifade edildi.

Türkiye İMSAD raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 arttı!

Türkiye İMSAD mayıs ayına ait verilerle beraber senenin ilk çeyreğini değerlendiren sektör raporunu açıkladı. Mayıs Ayı Sektör Raporu’na göre; enerji kesintilerinin etkisine rağmen 2022 senesinin ilk üç ayında üretim, geçen senenin ilk üç ayına göre yüzde 4.7 yükseldi. Talep tarafında ise büyüme yav

Türkiye, gökdelen sayısında Avrupa birincisi oldu!

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

türkiye güzergahındaki enerji projeleri Haberi

türkiye güzergahındaki enerji projeleri

Yazıcı, Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) tarafından üçüncüsü gerçekleştirilecek Hazar Forumu'nun açılış galasında yaptığı konuşmada, Azerbaycan ve Türkiye'nin komşuluk ilişkileri dışında kültürel bağlamda, son derece köklü bir ortak geçmişi paylaştığını belirterek, "Bizler, bu toprağın, bu coğrafyanın parçalarıyız" diye konuştu.


Bu toplantıda güvenli bir ortak gelecek için enerji ağı ve taşımacılık koridorlarıyla ülkeleri, şehirleri ve insanları birbirine bağlamayı amaçladıklarını ifade eden Bakan Yazıcı, şunları söyledi:


"Aslında bu amaçla aramızdaki dostluk bağlarını yeniden örüyor, güçlendiriyoruz. Bölgesel işbirliğimizin ve ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin artmasının barış, istikrar ve ortak refaha vesile olacağına inanıyoruz. Hazar Bölgesi ve Avrasya kritik öneme sahip enerji rezervleri ve geniş taşımacılık koridorlarıyla dünyanın en önemli ekonomik havzalarından biridir. Bölge, tarihten bu yana çeşitli uygarlıkların buluşma noktası olmuştur. Ekonomik ilişkiler ve zengin doğal...