28 / 03 / 2024

Türkiye İş Bankası ekonomik büyüme

Türkiye İş Bankası ekonomik büyüme

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yeni kredi kampanyasıyla, 8 haftalık gibi kısa bir sürede 26 bini aşkın esnaf ve küçük işletmeye 1,9 milyar TL’nin üzerinde ucuz kredi olanağı sağladıklarını söyledi.

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçti!

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyete geçtiğini duyurdu. Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin yüzde 50-50 ortaklığı ile kurulan banka, sadece dijital kanallardan hizmet verecek.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonunu değerlendirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın en yüksek seviyesine ulaşan Ağustos enflasyonununa ilişkin değerlendirmelerini yayımladı.

Böyle kredi Türkiye tarihinde görülmedi! İş Bankası'ndan flaş açıklama

İş Bankası'ndan kredi arayan vatandaşlara yönelik flaş bir açıklama geldi. Böyle kredi Türkiye tarihinde bile görülmedi. Kredinin detayları meraklandırdı.

Türkiye İş Bankası’ndan depremzedelere 109 milyon dolarlık kredi desteği!

Türkiye İş Bankası, Kahramanmaraş deprem felaketleri sonrası bölgeye olan desteğini sürdürüyor. Banka, EBRD ile yeni bir sözleşmeye imza atarak bölgenin yeniden yapılandırılmasına yönelik 109 milyon dolarlık bir kaynak sağladı.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Morgan Stanley'den Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri Pazartesi geçtikleri notta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  politika faizini 11,5 puan yükseltere yüzde 20'ye çıkarmasını beklediklerini ifade etti. İşte detaylar...

Türkiye İş Bankası ekonomik büyüme Haberi

Türkiye İş Bankası ekonomik büyüme

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yeni kredi kampanyasıyla, 8 haftalık gibi kısa bir sürede 26 bini aşkın esnaf ve küçük işletmeye 1,9 milyar TL’nin üzerinde ucuz kredi olanağı sağladıklarını söyledi.


Çok değil bundan yaklaşık 2 ay önce ‘kâr değil, feragat yarışı yapalım’ diyerek faiz indiriminde düğmeye ilk basan kuruluş olan Türkiye İş Bankası'nın Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye ve dünya ekonomisine ilişkin beklentilerini anlatırken “Bu dönem, gelişen olaylar karşısında anında pragmatik kararlarla refleks göstermeyi, hızlıca doğru kararlar almayı, planlı ve öngörülü olmayı, aynı zamanda işin mutfağına da hakim olmayı gerektiren bir dönem” dedi.


İç içe geçmiş sorunlar yumağının içerisinde sorumluluğu bulunan büyük kurumlar olarak bilançolarının, bu bilançoların sağladığı imkânların Türkiye’nin genel doğrusu için kullanılması gerektiğinin altını çizen Adnan Bali,...