18 / 04 / 2024

türkiye kaç konutun zorunlu deprem sigortası var

türkiye kaç konutun zorunlu deprem sigortası var

Türkiye'deki 17 milyon 661 bin 690 konutun sadece yüzde 52.40'ının zorunlu deprem sigortası bulunuyor.

Emeklilerin hesabına anında 15 bin TL yatıyor! Türkiye Finans emekli promosyon 2024 kaç TL?

Emekli maaşlarına uygulanan Ocak zammının ardından özel bankalar müşteri kapmak amacıyla resmen yarışa başladı. Peki Türkiye Finans emekli promosyon 2024 kaç TL? İşte o rakam...

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Celal Şengör açıkladı: Türkiye giderek o ülke ile birleşecek maalesef kaçış yok...

Yer bilimci Celal Şengör, katıldığı bir Youtube kanalında yaptığı açıklamalarda herkesi meraklandıran yorumlarda bulundu. Şengör, dünyada büyük değişimler yaşanacağını anlatarak, kaçışın olmadığını ifade etti. İşte, Şengör'ün, Türkiye ile bir ülkenin birleşeceğini açıklaması ve haberin ayrıntıları..

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

1 milyonun üzerinde katılımcıyla yapılan bir zeka testinde Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı iddiası sosyal medyada da gündem oldu. Peki hangi şehir, kaçıncı sırada?

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Fiat Egea’nın yeni kasası için geri sayım başladı: Türkiye'ye de geliyor! Yeni kasa Egea kaç TL olacak? 

Türkiye’de en çok satan otomobil modellerinin başında gelen Fiat Egea'nın yeni kasası Türkiye'ye geliyor. Peki yeni kasa Egea kaç TL olacak? İşte Yeni Fiat Egea ile ilgili detaylar...

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

vivo V25 5G Türkiye'de satışta! Vivo V25 5G fiyatı kaç lira? İşte Vivo V25 5G'nin 2 Aralık 2022 fiyat listesi...

vivo V25 5G Türkiye'de satışa sunuldu. Peki Peki vivo V25 5G fiyatı kaç lira? vivo V25 5G ne kadara satılıyor? İşte vivo V25 5G, 2 Aralık 2022 fiyat listesi...

Samsung QLED QN90 TV Türkiye'de! Samsung QLED QN90 TV kaç TL? 22 Eylül 2022 fiyat listesi...

15 yılı aşkın süredir global TV pazarında lider konumunu koruyan Samsung, 4K HDR oyun oynanabilen, ileri teknolojilere sahip yeni Neo QLED QN90 TV’yi Türkiye’ye getirdi. Samsung QLED QN90 TV kaç TL? 22 Eylül 2022 fiyat listesi...

Haziran 2022’de Türkiye'nin otomobil ihracatı yüzde kaç oldu? haziran ayı otomobil ihracatı ne kadar oldu?

Otomobil ihracatı haziran ayında ne kadardı? Türkiye’nin haziran 2022 yılında otomobil ihracatı kaç TL? işte merak edilen soruların yanıtları!

Kia EV6 Türkiye'de satışa sunuldu mu? Kia EV6 kaç TL? Kia EV6 özellikleri nedir?

Kia EV6 hakkında sorular sorulmaya başladı. Kia EV6'nın Türkiye'de satışa çıkıp çıkmadığı ve kaç TL olduğu için araştırılıyor. İşte elektrikli model Kia EV6 hakkında merak edilenler!

türkiye kaç konutun zorunlu deprem sigortası var Haberi

türkiye kaç konutun zorunlu deprem sigortası var

Türkiye deprem gerçeğini dün İstanbul’da yaşanan 5.8 şiddetindeki depremle bir defa daha yaşadı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, büyük paniğe yol açan deprem sonrası can kaybı yaşanmazken, GSM hatları kilitlendi. 

Bu durum zorunlu deprem sigortasını yeniden gündeme getirdi. Doğal Afet Sigortaları Kurumu verilerine göre Türkiye’de toplam 17 milyon 661 bin 690 adet konut mevcut. Bunların 9 milyon 256 bin 79 tanesi yani yüzde 52,40’ı deprem sigortası kapsamında bulunuyor. En fazla sigortalı konut sayısı 3 milyon 803 bin 746 adet ile Marmara Bölgesi’nde. Tabi ki bu rakamlara kaçak binalar dahil değil.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Haziran'da yaptığı açıklamada 10 milyon 79 bin kişinin imar barışı sürecinden yararlandığını açıklamıştı. Bakan Kurum İstanbul’da 1 milyon 747 bin, İzmir’de ise 811 bin...