20 / 04 / 2024

türkiye kazakistan konuk evi yasası

türkiye kazakistan konuk evi yasası

Kazakistan'a Kemer'de konukevi yapmak için tahsis edilen araziye otel yapılında Türkiye ile Kazakistan arasında sorun oldu....

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan arasında Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığa İlişkin Ortak Bildirisi" yayımlandı.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Türkiye'nin yapı denetim sistemi 6 ülkeye örnek oldu!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulanan yapı denetim sistemini bugüne kadar 6 ülkenin resmi olarak talep ettiğini söyledi ve "Macaristan, Arnavutluk, Kazakistan, KKTC, Özbekistan ve Azerbaycan, bizim sistemimizi tüm yönleriyle kullanmak istiyor" dedi.

Kazakistan'dan Türkiye'ye yatırım yağmuru!

Kazakh Invest Ulusal Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Saparbek Tuyakbayev, "Şu an Türkiye'nin büyük holdingleriyle görüşmeler yapıyoruz. Bu yıl daha birkaç milyar dolarlık anlaşma imzalayacağız." dedi.

Türkiye ile Kazakistan arasında 590 milyon dolarlık imza!

Türkiye ile Kazakistan arasında 590 milyon dolarlık yatırım anlaşması imzalandı. Anlaşmalar Kazakistan’da inşaat malzemeleri, makine üretimi, kimya işletmeciliği, metalürji ve enerjinin üretimini öngörülüyor.

Kazakistan'a yatırım yeniden Türkiye gündeminde!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından olan Jale Özgentürk, bugünkü yazısında Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen enerji Expo’su ile ilgili görüşlerini paylaştı. Özgentürk, Türkiye'nin bölgede yatırım yapacağı sinyallerini verdi.

Türkiye EXPO 2017’de en güzel standlardan biri olacak!

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Zoşibayev, "EXPO 2017’de en güzel standlardan biri Türkiye’nin olacak" dedi.

Kastamonu Entegre, Kazbuild Yapı Fuarı'nda Türkiye'yi temsil etti!

Uluslararası ölçekte yaptığı yatırımlarla bölgesel güç olma yolunda önemli adımlar atan Kastamonu Entegre, Kazakistan'ın başkenti Almatı şehrinde düzenlenen Kazbuild Uluslararası Yapı ve İnşaat fuarında Türkiye ahşap sektörünü temsil etti.

Türkiye ve Kazakistan'ın PPP projeleri geliştirilecek!

Türkiye ile Kazakistan’ın kamu özel ortaklık alanında bilgi alışverişinde bulunacağı bildirildi.

Kazakistan'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı!

Astana Uluslararası Finans Merkezi Başkanı Kayrat Kelimbetov, “Türkiye bizim Asya ve Avrupa piyasasına kapı açan stratejik ortağımızdır. dedi. Kayrat Kelimbetov Türkiye ile işbirliği çağrısında bulundu.

türkiye kazakistan konuk evi yasası Haberi

türkiye kazakistan konuk evi yasası

Türkiye ile Kazakistan arasında diplomatik kriz çıkaran arazi için TBMM'de özel yasa çıkarıldı. 


Türkiye, Kemer'de 2001 yılında Kazakistan'a devlet konukevi yapılması koşuluyla 45 dönüm araziyi 49 yıllığına sürekli kullanmak üzere tahsis etti. 


Kazakistan toplam 67 dönümlük araziyi kullanarak, arazi üzerine konukevinin yanısıra, otel inşa etti. Otel, Turkiz Beldibi Resort adıyla...