25 / 04 / 2024

Türkiye müteahhitleri

Türkiye müteahhitleri

Dünyanın en büyük müteahhitleri listesine giren 22 Türk firmasına ödül veren Erdoğan, "En düşük fiyata iş verilir mantığına karşıyım, uygunluk aranmalı, yasayı değiştireceğiz" dedi.

TÜSİAD: Türkiye, Afrika'ya yatırım yapsın!

TÜSİAD, Afrika'da İş ve Yatırım Olanakları semineri düzenledi. Seminerde, Türkler Afrika'ya sadece müteahhit olarak gitmesin yatırım yapmayı planlayarak da gitsinler düşüncelerine yer verildi

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Vakıf GYO'ya Türkiye Mükemmellik Ödülü!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), KalDer tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Türkiye Mükemmellik Ödülü”nü kazanarak, finans sektöründe bu ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden yeşil malzeme uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yaptığı açıklamada yeşil inşaat malzemesinin önemine değindi. İşte TMB'nin o açıklaması...

Libya-Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Fuarı 26 Haziran'da başlıyor!

Trablus'ta Libya Ticaret Odaları Birliği ile birlikte düzenlenecek Libya-Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Fuarı ve Konferansı, 26 Haziran'da başlıyor.

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Türkiye müteahhitleri Haberi

Türkiye müteahhitleri

Başbakan Tayyip Erdoğan, dünyanın önde gelen 225 müteahhitlik firması listesinde yer alan 22 Türk müteahhitlik firmasına, dün düzenlenen törenle ödül verdi. "2007 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik Başarı Ödülleri"nin verilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Erdoğan, müteahhitlikle ilgili yasada bazı sıkıntıların olduğunu belirterek şöyle dedi:
"En düşük fiyatı verene iş verilir mantığına ben bir Başbakan olarak karşıyım. Bu yanlış. Bizim burada aramamız gereken uygunluktur, en uygun fiyatı verendir. Bir çalışmayla bunu düzenleyeceğiz."
Erdoğan, yabancı sermayenin Türkiye'ye talebinin arttığını kaydederek, "İnşallah, 2007'de bu rakam 25 milyar dolara ulaşacaktır" dedi.



İhale yasası değişecek
Müteahhitlik sektöründeki sıkıntılara da değinen Erdoğan, yüzde 60 kırımla ihaleyi alan firmaların işi bitiremediğini, kaçıp gittiğini, özellikle TOKİ'de bunun "acısını yaşadıklarını" anlattı. Erdoğan, "Biz, artık o...