28 / 03 / 2024

türkiyede deprem sigortalı konut sayısı

türkiyede deprem sigortalı konut sayısı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, “Bugün zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 7 milyona ulaştı. Sigortalılık oranı ise Türkiye çapında yüzde 40’a yükseldi."dedi.

Deprem sigortası bilinci artıyor!

Doğal Affet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü İsmet Güngör: "Türkiye'de hane halkının yüzde 35'i zorunlu deprem sigortasına sahip" dedi. Güngör, konutlardaki deprem sigortası zorunluluğunu anlatmak için ülkeyi adım adım gezdiklerini vurguladı...

Deprem sigortalı konut sayısı yüzde 58 arttı!

Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu geçti.

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Deprem bir kez daha acı gerçeği yüzümüze vurdu! 10 ilde konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı

Deprem kuşağında olan ülkemizde sağlam binalar kadar deprem sigortası da önemli. Depremin vurduğu 10 ilimizde bulunan 2 milyon 173 bin konutun 963 bini DASK yani deprem sigortalı durumda. 1 milyon 212 bin konutun sigortası ise bulunmuyor.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Her 2 konuttan 1'i deprem sigortalı!

DASK Genel Koordinatörü Erdal Turgut, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'de konutların yüzde 58’nin sigortalandığını aktaran Turgut, zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 10 milyonu geçtiğini belirtti.

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var?

Türkiye, deprem riski oldukça yüksek bir bölge. Fay hatları üzerinde konumlanması nedeniyle ülkemizde büyük depremler yaşanabiliyor. Peki Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? İşte ayrıntılar...

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 10 milyonu geçti!

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısının son bir yılda yüzde 5,3 artış gösterdiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yaşayan poliçe sayısı 10 milyon 17 bine, sigortalılık oranı ise yüzde 56,7 ye ulaştı" şeklinde konuştu.

Türkiye'de konutların yüzde 56.70'i deprem sigortalı!

İzmir'de geçen yıl 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Doğal Afet Sigortaları Kurumuna (DASK) 24 bin 518 hasar ihbarı yapılırken, sonuçlanan başvurular için yaklaşık 224 milyon TL ödeme yapıldı. Verilere göre, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan 10 milyonu aşkını sigortalı.

türkiyede deprem sigortalı konut sayısı Haberi

türkiyede deprem sigortalı konut sayısı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda büyük final başladı.Yarışmada birinci olan takım üniversitesine akademik çalışmalarda kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırırken takım üyeleri de 10 bin TL alacak.


Yarışma finalinde konuşan DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, zorunlu deprem sigortası bilincini artırma anlamında ciddi yol kat ettiklerini vurgularken “Bugün zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 7 milyona ulaştı. Sigortalılık oranı ise Türkiye çapında yüzde 40’a yükseldi. Bununla birlikte ülkemizde henüz ulaşmamız ve zorunlu deprem sigortası sistemine dâhil etmemiz gereken çok fazla konut sahibi olduğunu unutmuyoruz. Yarışmamıza katılan genç arkadaşlarımıza da bu konuda sorumluluk yüklüyoruz. Ülkemizin yaşadığı deprem acılarının tekrarlanmaması için genç mühendis ve mimar adaylarımızın, burada edindikleri deneyimle her zaman...