25 / 04 / 2024

türkiyede ev sahibi olmak

türkiyede ev sahibi olmak

BEKAŞ İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu Türkiye'de ev sahibi olma oranının şuan yüzde 60 olduğunu bu oranın 2023 yılına kadar yüzde 75 olması gerektiğini ifade etti. 

Türkiye'de ev sahibi olma yaşı düştü!

Türkiye'de ev sahibi olma yaşı 40’ın altına düştü. Bu durum ekonomik özgürlüğün ve geçim standartlarının yükselmesine bağlanıyor.Dünyada ise gençler arasında ev sahibi olma alışkanlığı gün geçtikçe azalıyor.

Konut kredileri tüketici kredileri kapsamından çıkartılsın!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, konut kredilerinin, tüketici kredisi tanımı içinde yer almaması gerektiğini, uluslararası uygulamalara uymak için bunun şart olduğunu kaydetti.

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ev sahibi ile kiracı kavgaları ve davaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddelerinden olacağını yıllar öncesinde söylemişti.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.

Ev sahibi olmak için bekleyenler son dakika müjdesi! Düzenleme yasalaştı! Çok ucuz kredi geliyor!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşın beklediği haber geldi. Orta gelirli kesimin konut sahibi olabilmesi adına düşük faizli kredi fırsatı sağlayacak olan ‘Yeni Konut Finansman Programı’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaştı.

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

Enflasyonun son bir senede meydana gelen tırmanışı ev sahibi ve kiracılar arasında da maddi nedenlerden kaynaklı ihtilafları zirveye çıkarırken, davalarda ev sahibi ve kiracı ihtilafından kaynaklı olanların oranı yüzde 30’a tırmanmış durumda.  Kiracısını çıkararak daha yüksek bedelle mülkünü kiralam

İstanbul’da ev fiyatları tavan yapmışken 149 bin TL’ye 1+1 ev sahibi olun! Prefabrik 11 Eylül 2022 fiyat listesi…

Az bir bütçeyle ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarına ilgi göstermeye başladı. Betonarme evlere göre daha ekonomik ve az zahmetli olan prefabrik evlerin fiyatları 149 bin TL'den başlıyor. Peki, hazır prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi...

119 bin TL'ye ev sahibi olmak mümkün! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küçük bir bütçeyle ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarına yakından bakıyor. Betonarme evlere göre daha ekonomik olan prefabrik evlerin fiyatları 119 bin TL'den başlıyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 8 Eylül 2022 fiyat listesi... 

Düşük bütçe ile ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları kaç TL? 27 Ağustos 2022 fiyat listesi

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar dikkat! Betonarme evlere göre daha pratik olan prefabrik evler, düşük bütçe ile ev sahibi olmanıza olanak sağlıyor. Peki, 2+1 ve 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Ev sahibi TÜFE’nin üzerinde zam yapabilir mi?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Ocak ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki ev sahibi TÜFE’nin üstünde kira talep edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmesi imzalayan ev sahipleri ile kiracıların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki ev sahibinin ve kiracının hakları nelerdir? İşte ev sahibi ve kiracı hakları 30 maddede tüm detaylarıyla...

Ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmesi imzalayan ev sahipleri ile kiracıların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, ev sahibinin hakları nelerdir? Ev sahibi kiradaki evini satabilir mi? Kiracı kira bedelini ödemezse ev sahibi ne yapabilir? İşte ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla...

Eminevim'den tek tıkla ev sahibi olma imkanı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 'Dijital Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdi. Dijital Kayıt Sistemi ile tek tıkla ev ve otomobil sahibi olma imkanı sunuluyor. 

Türkiye'deki vatandaşların yüzde 60.4'ü ev sahibi!

Türkiye'de son 20 yılda dar gelirlilerin ev sahibi olma oranı sürekli artış gösterdi. Türkiye'de bireylerin yüzde 60.4'ü oturduğu evin sahibi oldu.

türkiyede ev sahibi olmak Haberi

türkiyede ev sahibi olmak

Türkiye'de inşaat sektörü gelişmeye büyümeye devam ediyor. Türkiye’de “2023”te kişilerin ev sahibi olma hedefini en az yüzde 75 olarak belirlemesi gerektiği vugulandı. 

Türkiye konut satışlarında Avrupa birincisi olurken ev sahibi olma oranında yüzde 60'larda kaldı. Türkiye’nin vatandaşlarını ev sahibi edindirme durumuna bakıldığında Avrupa ülkelerinin yanı sıra doğu bloku ülkelerinin de gerisinde kaldığı açıklandı. 

BEKAŞ İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, yeni nesil konutların ödeme kolaylığıyla beraber ev sahibi olmanında artış gösterdiğini söyledi. 

Türk halkının en büyük hayallerinden birinin “başlarını sokacak bir eve sahip olmak” olduğunu vurgulayan Karahasanoğlu, şunları söyledi:

“Bizde ev sahibi olmanın toplum psikolojisinde önemli bir yeri var. Türkiye’nin yeni ve güzel başlangıçlarının yılı olarak kabul edilen ‘2023’ için çok sayıda hedefler konulurken, Türk halkı için en önemli konulardan biri olan ev...