16 / 04 / 2024

Türkiyede gayrimenkul yatrımı yapan yabancılar

Türkiyede gayrimenkul yatrımı yapan yabancılar

Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı.Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Serkan Atalay İnşaat Taahhüt Otomotiv Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Tasarımı Limited Şirketi kuruldu!

Serkan Atalay İnşaat Taahhüt Otomotiv Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Tasarımı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Atalay tarafından kuruldu.

Landmark Tıtan Yatırım Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Landmark Tıtan Yatırım Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Çağatay Köroğlu tarafından kuruldu.

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Sevim ve Hacer Sevim Aşkın ortaklığında kuruldu.

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Zümrüt Feniks Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer’de Emirler Yatırım Gayrimenkul Limited Şirketi  ve Yapıteknik Dan.İnş.Oto.San.Mü.Taah ortaklığı tarafından kuruldu.

Endeksa yeni sistemini duyurdu! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Gayrimenkul alım satım sürecinde hızlı, güvenli ve kaliteli bir deneyim yaşatan Endeksa, yeni özelliğiyle Türkiye’de bir ilke daha imza attı. İşte detaylar...

Türel Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Türel Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Türel tarafından kuruldu.

Eril Gayrimenkul Alım Satım Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Eril Gayrimenkul Alım Satım Ve İnşaat Taahhüt Limited Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Termeli ve İlhan Eğilmez ortaklığında kuruldu.

Elıtıx Gayrimenkul Yatırım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elıtıx Gayrimenkul Yatırım İç Ve Dış Ticaret  Limited Şirketi  Bahçelievler’de  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Sedat Cankesen tarafından kuruldu.

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 yıl sonu raporu!

Cushman & Wakefield "Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 Yıl Sonu" raporuna göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, yapı izinlerinde yaklaşık iki katı olarak belirgin bir artış kaydedildi.

Metin Feyzioğlu gayrimenkul alım-satımlarının avukat eşliğinde yapılmasını önerdi!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada gayrimenkul alım ve satımlarının avukat eşliğinde yapılmasının, alıcı ve satıcıları hukuken korumaya alacağını söyledi.

Metin Feyzioğlu'ndan gayrimenkul alım satımı açıklaması!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Tapuda gayrimenkul alım satımlarında avukatın da orada olmasını istiyoruz" dedi.

Gayrimenkul alım-satım ve kiralamalarına TL ile devam edilecek!

Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarının döviz cinsinden olamayacağı 2 yıl önce düzenlenmişti. Düzenlemede iki yıllık bir geçiş döneminden bahsediliyordu. İki yıl doldu, peki düzenlemeye nasıl devam edecek? İşte tüm merak edilenler...

Türkiyede gayrimenkul yatrımı yapan yabancılar Haberi

Türkiyede gayrimenkul yatrımı yapan yabancılar

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor. 36 bin 478 İngiliz  ve 13 bin 590 Rus'un Türkiye'de taşınmazı bulunuyor. Ayrıca 13 bin 192 Alman, 8 bin 272 Norveçli,  5 bin 945 İrlandalı, 5 bin 543 Danimarkalı, 5 bin 538 Hollandalı, 4 bin 803 Iraklı, 4 bin 672 Belçikalı ve 4 bin 39 Kuveytli Türkiye'de taşınmaz satın aldı.


Mülk edinmek isteyen yabancılar, en fazla Antalya'yı tercih etti. Antalya'da 56 bin 600 yabancının taşınmazı bulunuyor. Yabancılar için ikinci gözde şehir Muğla'da ise 22 bin 892 yabancı uyruklu gayrimenkul sahibi oldu.  Aydın'da 20 bin 347,  İstanbul'da 19 bin 217, Mersin'de 4 bin 45, İzmir'de 3 bin 578 yabancı, taşınmaz satın aldı. Bursa, Yalova, Ankara...