19 / 04 / 2024

türkiyede ilk full scale testi

türkiyede ilk full scale testi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi işbirliği ile dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını ölçen "Full Scale" yangın testleri Türkiye'de ilk kez yapıldı.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinin 1. Etap çalışmaları başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabında çalışmalar başladı..

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 91'i tamam!

İzmir'in 35 projelerinden biri olan İzmir-Manisa arasında yapımın süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yüzde 91'i tamamlanan tünelde ilk ışık 8 Eylül 2017’yi 9 Eylül 2017’ye bağlayan gece görülecek.

TÜGEM ilk sempozyumunu gerçekleştirdi!

TÜGEM , “Emlakçının geleceği e-danışman” konulu birinci sempozyumunu gayrimenkul profesyonellerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

Kocaeli SEKA Kağıt Müzesi açıldı!

SEKA Kağıt Fabrikası, ilk kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde SEKA Kağıt Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı

Avrasya Tüneli'nde çalışmalar tamam!

İstanbul trafiğini rahatlatacak Avrasya Tüneli'nin asfalt çalışmaları tamamlandı. 20 Aralık'ta açılışı yapılacak tünelden ilk geçişi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi makam aracıyla yapacak.

türkiyede ilk full scale testi Haberi

türkiyede ilk full scale testi
Geçtiğimiz günlerde yalıtım alanında Türkiye'de bir ilke daha imza atıldı. Kayseri'de gerçek bina ölçekli bilimsel metodlar ile gerçekleştirilen testler, doğru malzelemeleri ve uygulama tekniklerini bilimsel yolla tespit etmenin yanı sıra bakanlığın yangınla ilgili yönetmelik çalışmalarına bilimsel veriler sunması açısısından da ayrı bir önem taşıyor. 



Yayılma yok!


Son yıllarda peş peşe meydana gelen yangınlar, binalarda kullanılan yapı malzemelerinin yangına karşı dayanımını da sorgulatır hale getirmişti. 

Testlere katılan Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, "Bakanlık ve özel sektör işbirliği ile gerçekleşen bu bilimsel testler sonucunda elde ettiğimiz veriler, düzenleyeceğimi kanun, yönetmelik ve mevzuatlarda ışık tutacak" diye konuştu. 

Merdin, taş yünü, EPS gibi yalıtım malzelemeleri kullanılan ve farklı kombinasyonlarda, gerçek bina ölçeğinde uygulanmış dış cephe sistemlerinin (mantolama), yüzey yangın yürümesi gerçekleştirmediğini, yangının yayılmasına katkı vermediğini gözlemlemiş...