26 / 04 / 2024

türkiyede Tüketilen toplam enerji

türkiyede Tüketilen toplam enerji

İZODER Başkanı Pelesen, "Binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakını binalarda harcanıyor" dedi...

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Milyonluk tekneler, İstanbul’da görücüye çıktı

Türkiye’nin tek deniz fuarı Bosphorus Boat Show, MarinTurk İstanbul City Port Pendik’te ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarda, toplam değeri 10 milyar Türk Lirası'nı aşan 500’den fazla tekne sergilendi. İşte o muhteşem tekneler ve haberin ayrıntıları...

Son Zamlarla Peynir Fiyatları Tavan Yaptı! Nasıl Bir Çözüm Bulunacak?

Son zamanda zamların artması özellikle de gıda sektörünü olumsuz olarak etkiliyor. Gıda ürünlerinden ve en çok tüketilen ürünlerden olan peynir de zamlanarak yeni fiyatıyla güncellendi. Esnaf ve vatandaşların tepkisine neden olan peynir fiyatları satış noktalarında yerini aldı. 

Ekmek ve Simit Fiyatları Uçtu: Vatandaşların Cebine Bir Yük Daha!

2023 yılının ikinci yarısında zamlanan ürünler arasında ekmek ve simit de yer aldı. En çok tüketilen gıda ürünlerinden olan ekmek ve simide gelen zam, vatandaşların omzuna bir yük daha ekledi. Vatandaşların tepkisine neden olan zam sonrası ekmek ve simidin işte yeni fiyatı…

Coca Cola ve diğer içeceklerde fiyat artışı devam ediyor! Bakın ne kadar olmuş?

Gıda ürünlerine yapılan zam dalgası hız kesmiyor. Türkiye'nin en çok tüketilen içecek markalarından biri olan Coca Cola, yeni bir fiyat artışıyla gündeme geldi. Firma, 330 ml kutu kola fiyatında zam yaparak tüketicileri üzdü.

A101 market yine yaptı yapacağını! Fiyatı 62.50 TL'ye düştü

Zamlardan bunaldığımız bir dönemde gereksinimlerimiz arasında yer alan ürünlerden birine zam bile yapılsa bu herkesi mutlu ediyor. A101 markette en çok tüketilen tuvalet kağıdına indirim yaptı. 16'lı tuvalet kağıdının satış fiyatında yüzde 10 indirim uygulandı. İşte detaylar.

Çay, su derken bir zam da kolaya geldi! 330 ml kutu cola 18 lira oldu!

Türkiye'de en çok tüketilen içecekler arasında bulunan su, çay ve kolaya peş peşe zam haberleri geliyor.

Tüketici borcu ilk kez 17 trilyon doları geçti

New York Federal Rezervinin Pazartesi günü bildirdiğine göre, tüm kategorilerdeki borçlanma toplamı Ocak-Mart döneminde yaklaşık 150 milyar $ veya %0.9 artışla 17.05 trilyon $’a ulaştı. Bu, toplam borçluluğu 2019′da sona eren Covid öncesi döneme göre yaklaşık 2,9 trilyon dolar artırdı.

AB ülkeleri de elektrik ve gaz fiyatlarından mustarip!  Geçen yıl rekor yükseliş yaşandı

Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatları, geçen yıl görülmemiş düzeyde yükseldi. En pahalı elektriği Danimarka, en pahalı doğal gazı İsveç kullandı.

İftardan sonra 'çay' gibisi olmaz diyenler! o marketlerde çay ve şeker fiyatları dibi gördü! 20 Mart 2023 fiyat listesi

Ramazan ayına sayılı günler kala insanlarda telaş ve heyecan başladı. 2023'e zamlarla giren Türkiye fiyatlar konusunda indirim yapan marketleri araştırıyor. Ramazanda iftardan sonra  en çok tüketilen ''şeker ve çay'' fiyatları araştırması revaçta.

Tarım Kredi'den Ayçiçek yağına indirim bombardımanı! Bu fiyatları görünce şok olacaksınız!

Tarım Kredi Kooperatiflerinden 14 Marta kadar ayçiçek yağına yapılan indirim büyük rağbet gördü. Ayçiçek yağı hemen hemen her şeyde kullanıldığı için temel gıda olarak en çok tüketilen ürün olduğundan yapılan zam yada indirim hemen vatandaşın ilgisini çekiyor.

Bu fiyatı gören hamsi yemeye tövbe ediyor!  Fiyatı dudak uçuklattı!

En sevilen ve özellikle fiyatının diğer balıklara göre daha uygun olması nedeniyle en fazla tüketilen balıklardan olan hamsi, mevsim itibarıyla tezgahlarda fazlalaşmasına rağmen bu bolluk fiyatlara indirim olarak yansımamış görünüyor. 1 kilo hamsinin fiyatının 75 liraya çıkması ve diğer balıklardaki

Tatlılara lezzet katan o ürün artık yatırım aracı oldu! Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor! Herkes buna yöneldi!

Tatlıların vazgeçilmezi olan, özellikle Ramazan ayında daha çok tüketilen baklavalara lezzet katan Antep fıstığı son dönemde birileri için resmen yatırım aracına dönüştü. Ramazan'a kısa bir süre kala kimileri bunu fırsat bildi ve baklavaya talebin artacağını düşünerek stok peşine düştü. 

türkiyede Tüketilen toplam enerji Haberi

türkiyede Tüketilen toplam enerji

İZODER Başkanı Levent Pelesen, yalıtımla kışın ısıtma, yazın da soğutma amacıyla harcanan enerjiden ortalama yüzde 50 tasarruf sağlandığını söyledi. Pelesen, "Doğru ısı yalıtımı uygulamaları, doğalgaz ve eletrik faturalarını yarı yarıya düşürdüğü için konut sakinlerinin bütçesini ve konforunu direkt ilgilendiriyor. Ayrıca binalarda tüketilen enerji Türkiye ekonomisi için de çok önemli çünkü toplam enerji tüketiminin yüzde 40’a yakını binalarda harcanıyor. Türkiye’deki binaları ısı yalıtımlı hale getirerek, ülkemizin toplam enerji faturasını yaklaşık yüzde 15 azaltmamız mümkün. Ayrıca Avrupa standartlarına uygun, enerji tasarruflu binalara sahip olabilmek için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz. Yeniden inşa edilecek tüm binalara, doğru malzeme ve Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip ustalarla doğru uygulama yaptırırsak, milli ekonomimize her yıl milyarlarca dolarlık katkı sağlayabiliriz" şeklinde konuştu. 

Pelesen, enerji verimliliğinde AB normlarına ulaşmanın...