27 / 04 / 2024

Türkiyeden gayrimankul alan yabancılar

Türkiyeden gayrimankul alan yabancılar

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Rekabet Kurulu, akaryakıt ve elektronik alanında iki firma hakkındaki soruşturmasını tamamladı

Rekabet Kurulu, akaryakıt ve elektronik perakende sektöründe faaliyetlerini gösteren toplamda 6 firma hakkındaki iki soruşturmayı tamamlayarak sonuçlandırdı. Rekabet Kurumundan yapılan açıklama ve haberin detayları...

İstanbul'da 208.5 milyon TL'ye imarlı arsa! Yüzde 40 peşinatla 5 taksit imkanı!

İstanbul İli Pendik Belediyesi Başkanlığı, Pendik Doğu Mahallesi'nde yer alan akaryakıt ve servis alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için 5 taksit imkanı sağlanıyor.

Özelleştirmeler 2024'te de tam gaz: Gökçeada'daki Kuzu Limanı satışa çıkacak!

Meclis’e sunulan 2024 bütçesinde yer alan özelleştirmeler ile ilgili detaylar tek tek belli oldu. İşte 2024 yılı için planlanan özelleştirmeler ve detayları...

İtalya’nın dev kuruluşu 2 Türk şirketini birden satın alacak!

Türkiye, denizcilik alanında önemli yatırımlar, satın almalar ve ortaklıklara sahne olmaya başladı. Bu zincire son katılan ise İtalyan devi Savino Del Bene S.p.A. ve bağlı iştiraki SDB Benelux S.A. oldu.

Bakanlık düğmeye bastı! Ramazan'da göz açtırılmayacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ramazan sebebiyle yaşanan yüzyılın afetinden etkilenen şehirler başta olmak üzere, ülke genelinde gıda kontrollerini çoğaltacak, tüketimi çoğalan ekmek,  tatlı ve süt ürünleriyle alakalı işletmeleri daha sıkı takibe alacak.

Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki riskli alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Oruçreis Mahallesi (Kamulaştırma) Riskli Alanın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Evini müteahhide verenler dikkat! Resmen açıklandı, sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde arsasını müteahhite veren kişilerin karşılaştığı minimum parsel alanı sorununu kaleme aldı.

Türkiye'de 3 milyon konut dönüştü!

Ankara Mamak'da "Dutluk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi" bağlamında yedinci etapta inşası bitirlen 548 konutun kura çekim töreninde yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Tam 3 milyon konutumuzun dönüşümünü, milletimizle, sizlerle birlikte tamamladık." dedi.

Koç Üniversitesi 4 ek bina inşa ediyor!

2014'ten bu yana  Koç Üniversitesi'nin eğitim ve araştırma faaliyetleri alanında hizmet veren  Koç Üniversitesi Topkapı Kampüsü'ne 4 ek bina inşa edilecek. 

Pendik Belediyesi'nden 35.1 milyon TL'ye satılık akaryakıt ve servis alanı!

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kaynarca'da yer alan akaryakıt ve servis alanını 35 milyon 126 bin 300 TL'ye satıyor...

Cengiz Holding Cennet Koyu’nda plaj mı yapacak?

Muğla Bodrum'da Göl Mahallesi, Cennet Koyu’nda Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding’in bünyesinde yer alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş, 4 adet mendirek yapısı ile 2 adet plaj yapmayı hedefliyor. Proje alanı kültür varlıkları, tabiat varlıkları, SİT ve koruma alanı içerisinde bulunuyor. 

Türkiye'de bu sene 541 bin hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlanacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı açıklamada, arazi toplulaştırması çalışmaları kapsamında bu yıl sonuna kadar 541 bin hektar alanda daha çalışmaların tamamlanacağını ve toplulaştırılan alanın 4,77 milyon hektara ulaşacağını belirtti.

Türkiyeden gayrimankul alan yabancılar Haberi

Türkiyeden gayrimankul alan yabancılar

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, yabancıların gayrimenkul alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sümer, yabancı uyrukluların özellikle Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alıyor? İşte CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer'in o açıklamaları...

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, geçtiğimiz haftalarda Galataport ve İstanbul Havalimanı’nın Katarlılara satılacağının gündeme geldiğini belirtti ve herhangi bir yalanlama ya da doğrulama yapılmadığını da aktardı. 

Cumhuriyet'in aktardığına göre; "Orhan Sümer, “Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden inanılmaz derecede gayrimenkul alımı gerçekleşiyor" dedi ve şehirlerin içine mahalle aralarındaki binaların satışına kadar pek çok satışa imza atıldığına dikkat çekti.  

2022 Mayıs'ta 122 bin...