27 / 04 / 2024

Türkiyenin risk haritası

Türkiyenin risk haritası

Türkiye 'nin riskli alan ilan edilen yerlerin haritasını ortaya koydu. Buna göre riskli alan ilan edilen altı yer; Amasya, Çorum, Gaziantep, Tokat, Adana, Karaman.

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem risk haritasını açıkladı! İşte depremde en sakıncalı bölgeler!

Prof. Dr. Ahmet Ercan sosyal medya hesabından deprem risk haritasını paylaşarak Türkiye'de depremde en sakıncalı bölgeleri tek tek açıkladı. İşte o harita...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında tek tek açıkladı! İşte İstanbul'un ilçe ilçe risk haritası!

Beklenen büyük İstanbul depreme ilişkin önemli değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy, Güngören'in zemininin kötü olduğunu söyleyerek, Anadolu yakasının genel olarak sağlam olduğunu dile getirdi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

Edirne'nin afet risk haritası düğmeye basıldı!

İl Genel Meclisi kasım ayı ikinci birleşiminde önemli açıklamalar yapan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş yaptığı açıklamada Edirne'nin risk haritasının çıkarıldığını dile getirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede, Kocaeli'nin deprem risk durumu konuşuldu. 

Kırşehir'in deprem risk haritası TBMM gündeminde!

Kırşehir'in deprem risk haritası meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulaştırmada yol haritası belli oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ulaştırma yatırımlarında önceliğin demiryollarında olacağını söyledi.

DASK deprem risk haritası güncellendi! 

Türkiye genelinde 17 milyon 682 bin 80 konut için 9 milyon 518 bin 539 DASK poliçesi mevcut. Daha önce ilçe bazlı olarak yapılmış olan deprem risk grupları artık mahallelere göre ayrıldı...

İstanbul'un riskli ve sağlam zeminleri: İlçe ilçe risk haritası!

İstanbul’un riskli ve sağlam zeminli bölgeleri haritalandırıldı. Çalışmalarda deprem büyütmesi olarak tanımlanan zemin hareketlerinin yüzeye yansıması da araştırıldı.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Türkiyenin risk haritası Haberi

Türkiyenin risk haritası


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın verdiği yanıt; Türkiye'nin riskli alan ilan edilen yerlerin haritasını ortaya koydu. Buna göre riskli alan ilan edilen altı yer; Amasya, Çorum, Gaziantep, Tokat, Adana, Karaman.


Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığı tespit edilerek, riskli alan ilan edilen altı yere ilişkin bilgi verdi.


RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEN ALTI YER


Bakan Bayraktar, Amasya İli, Merkez İlçesi Kirazlıdere Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 4.21 hektarlık alan, üzerindeki yapılaşmanın can ve mal kaybına yol açma riski bulunduğu gerekçesiyle Bakanlar Kurulunun kararı ile "riskli alan" ilan edildiğini söyledi.


Bayraktar, Çorum İli, Osmancık İlçesi,Yeni, Hıdırlık, Yazı,...