20 / 04 / 2024

Kırşehir'in deprem risk haritası TBMM gündeminde!

Kırşehir'in deprem risk haritası TBMM gündeminde!

Kırşehir'in deprem risk haritası meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir'in deprem risk haritasına ilişkin soru önergesi hazırladı. İlhan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li İlhan, ''1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenerek 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu harita verilerine göre Kırşehir ili geneli sarı renkle gösterilerek düşük tehlikeli alan olarak belirtilmiştir. Ancak Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet sitesinde "10 Ocak 2016 tarihli Hacıduraklı / Çiçekdağı (Kırşehir) Depremi" basın bülteninde Kırşehir geneli "I. Derece Deprem Bölgesi" içerisinde yani riskli alan olarak yer almaktadır. Deprem ile ilgili iki önemli kurumun sitelerinde bulunan taban tabana zıt ifadeler Kırşehirlileri tedirgin etmektedir. Bu konudaki belirsizliğin giderilmesi depremin yıkıcı etkileri ve alınacak önlemlerin düzeyi düşünüldüğünde oldukça büyük önem arz etmektedir. Zira söz konusu olan insan hayatıdır ve alınacak önlemler şansa bırakılamaz'' diye konuştu.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın soruları:
1. Kırşehir'in en son bilimsel veriler eşliğinde elde edilen deprem risk haritası nedir? 
2. Bu iki önemli kurum arasındaki veri tezatlığı ile ilgili şu ana kadar neden bir tespit ve düzeltme çalışması yapılamamıştır? 


Geri Dön