19 / 04 / 2024

türklerin yurtdışı yatırımları

türklerin yurtdışı yatırımları

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

Türkler bu yıl 5 ülkeden 4 bin 100 gayrimenkul satın aldı!

Yabancıların Türkiye’ye ilgisi artarken Türkler de yönünü yurtdışına çevirdi. Realty-Türkiye kurucusu Fatih Elibol, ocak-eylül döneminde sadece 5 ülkede 4 bin 100 gayrimenkulü Türkler’in aldığını söyledi.

Yurtdışı Türk yatırımları hız kesmiyor!

DEİK, Kadir Has Üniversitesi (KHÜ) ve Columbia Üniversitesi The Earth Institute’a bağlı Vale Columbia Center on Sustainable International Investment (VCC) ortaklığında yürütülen ‘Çok Uluslu Türk Şirketleri’ adlı araştırmanın üçüncü raporu tamamlandı...

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

İnşaatta stoklar eridi! Yeni yatırımlar hızlandı!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de gölgesinde bıraktı. İnşaat sektöründe salgının etkilerinin azalmasıyla beraber hareketlilik başladı. Sektörde stoklar tükendi, yeni yatırımlar için atağa geçildi.

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Koçarse Yapı Taahhüt Dekorasyon Turizm Yatırımları Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koçarse Yapı Taahhüt Dekorasyon Turizm Yatırımları Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Koç tarafından kuruldu.

Ruhsar Pekcan: Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınının uluslararası yatırımların dünyadaki dağılımını derinden etkileyeceğini belirterek, "Fırsatları iyi değerlendirip, Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz." dedi.

Türk emlak yatırımcısı rotasını Karadağ'a çevirdi!

Türk emlak yatırımcısı rotasını Karadağ'a çevirdi. Türklerin emlak yatırımı son 3 yılda 39 kat arttı...

Kazakistan, altyapı yatırımları için Türk müteahhitler ile görüşüyor!

Kazakistan Türk müteahhitler ile alt yapı yatırımları için görüşmelere başladı. Kazakistan'ın demiryolu, otoyol, gümrük kapılan, konut gibi yatırımlar için 15 milyon dolar kaynak ayırdı...

türklerin yurtdışı yatırımları Haberi

türklerin yurtdışı yatırımları

Türkler birçok yabancı ülkeden, en çok da Amerika ve Avrupa ülkelerinden her yıl yüzlerce ev satın alıyor. Yurt dışından ev almanın arkasında birçok farklı gerekçe yer alsa da, en yaygın motivasyonun ev alınan ülkeden oturum alma ve yatırım kaynaklı olduğu belirtiliyor.

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke, belirli bir gayrimenkul yatırımı karşılığında yabancılara oturma izni veriyor. Yurt dışında oturma izni alınması için yapılacak yatırımın alt sınırının ülkelere göre farklılık gösterse de, Türk lirası karşılığı avro ve dolar paritesi nedeniyle genelde oldukça yüksek bir meblağ oluyor. 

Ancak buna karşın, gayrimenkul yatırımlarının kira getirisi de benzer şekilde yüksek olduğu için alıcıları tatmin ediyor. Üstelik yapılan bu yatırım karşılığında çalışma izni olmaksızın 3 ila 5 yıl oturum hakkı ve nihayetinde de vatandaşlığa başvuru hakkı veriliyor....