26 / 04 / 2024

tüyak 2013

tüyak 2013

Sektörel Fuarcılık organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü 14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşen TÜYAK 2013 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’ne bin 500 kişinin üzerinde ziyaretçi katıldı...

TÜYAK 2013 14 Kasım’da başlıyor!

Türkiye Yangından Korunma Vakfı ( TÜYAK ), Yangından Korunma Derneği ve Sektörel Fuarcılık tarafından üçüncüsü bu yıl 14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında WOW Convention Center'ta düzenlenecek...

Boğaz’daki 240 yalı yangın tehdidi altında!

TÜYAK 2013-Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi öncesinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç’a göre, tarihî binalardaki yangınların en büyük sebebi onlara kaldırabileceklerinden fazla elektrik yükü yüklenmesi...

Yatırımcıya çeyrek ve gram altın uyarısı! Altın fiyatlarına bakarak bunu yapmanın tam sırası

Dünya ve Türkiye piyasalarında altının fiyatı düştü. Yakın zamana kadar bin TL’ye ulaşan altının gram fiyatı bugün itibari ile 905 TL’ye kadar geriledi. Altın uzmanları yatırım yapmak isteyenlere çeyrek ve gram altın uyarısı yaptı: Şimdi tam zamanı..

Hadise Yalıkavak'taki mekanını devredecek!

Hadise bu yaz 2 milyon TL yatırım yaparak Bodrum-Yalıkavak'ta 'La Plaj' adlı bir beach-club açmıştı. Yakınlarına pişman olduğunu itiraf eden Hadise 'La Plaj'ı devretmeyi planlıyor.

Sarıyer'in en büyük problemi mülkiyet!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yeni belediye binasının şantiyesinin kapılarını Yurt Gazetesi'ne açtı. Yakında bu binada hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Genç, binanın Avrupa standartlarında olduğunu söyledi.

25 bin Arakanlı'nın konut ihtiyacı karşılandı!

Küresel İnsani Yardımlar Raporu'na göre, Türkiye, 2013-2015 yıllarında en fazla insani yardım yapan 3. ülke oldu. Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012'de başlayan şiddet olaylarıyla yerlerinden edilen 25 bin Müslümana konut yardımı edildi.

TOKİ, Doğu'da yeni yaşam alanı kurmalı!

Vatandaş terk etti, terör örgütü yakıp yıktı. PKK’nın, evlerini harabeye dönüştürdüğü binlerce kişinin tek umudu, devletin Demirtaş ve Kışanak’ın oturduğu Diclekent gibi yepyeni yaşam alanları kurması.

Hilti Türkiye, Yangın ve Güvenlik Sempozyumu'na katıldı!

Hilti’nin Türkiye operasyonu Hilti Türkiye, pasif yangın durdurucu ürünleriyle TÜYAK 2015 Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı. Hilti, Ar-Ge harikası pasif yangın durdurucu ürünlerini tanıttı ve sergiledi.

Aziz Torun konut satışları hakkında bilgi verdi!

Aziz Torun, konut satışlarına dair verilerin eski satışlardan kaynaklanan işlemlere ait olduğunu belirterek, "Konut satışlarının yüzde 20’ler oranında arttığını iddia eden araştırmalar 2013 yılları arasında yapılan satışların tapu teslimlerini yansıtıyor.

Abdurrahman Kılıç: Yeni binalarda yangın riski artacak!

TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Adurrahman Kılıç, yangın kontrollerinin itfaiye tarafından yapılması uygulamasına son verilmesini eleştirdi: “İtfaiye tulumbacılığa geri dönecek, yeni yapılarda yangın riski artacak”

Haldız İnşaat Fikirtepe proje alanı boşaltıldı!

Haldız İnşaat Fikirtepe'de bir ada ile anlaşmış ve geçen ay gönderdiği tebligatlar ile adanın boşaltımına başlamıştı, Yakın zamanda yıkılması planlanan Haldız İnşaat Fikirtepe projesinde boşaltma işlemleri tamamlandı...

İcradan satılık ilanları yüzde 20 arttı!

Ağırlaşan ekonomik şartlar icradan satılık ilanları arttırdı. Interpress’in araştırmasına göre 2014’te icradan satılık menkul, gayrimenkul ve taşıt ilanları 2013’e oranla yüzde 20 oranında artış kaydetti.

Ekonomide 2014 böyle geçti!

Türkiye, 2013'ü 151,7 milyar dolarlık ihracatla kapattı, yıla aylık bazda rekorla başladı. Türkiye nüfusu, 2013'te bir önceki yıla göre binde 13,7 artışla 76 milyon 667 bin 864 kişi oldu.

İnşaat sektörü 2014 yılını nasıl geçirdi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Sonuçlara göre, Türkiye yüzde 4.4 büyürken, inşaat sektörü yüzde 8.7'yle en çok büyüyen sektörlerden biri oldu.

Isı yalıtımı için yapılacak harcamayla bina sahipleri kâr sağlıyor!

Türkiye 2013 yılında enerji ithalatına 56 milyar dolar harcarken, mevcut standartlara göre yapılacak ısı yalıtımıyla Ankara'da 100 metrekarelik bir dairenin cari açığın düşmesine bugünkü fiyatlarla yılda 340 dolar katkı sağladığı bildirildi.

tüyak 2013 Haberi

tüyak 2013

TÜYAK 2013’te 70 akademisyen, bilim adamı ve yangın uzmanı 10 oturum, panel ve konferansta yangın güvenliğini tartıştı.

TÜYAK 2013 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi, TÜYAK -  Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı ve Yangından Korunma Derneği Onursal Başkanı ve TÜYAK 2013 Yangın ve Güvenlik Sempozyum ve Sergisi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ve TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turanlı’nın konuşmalarının ardından düzenlenen açılış töreniyle başladı. Sektörün önde gelen firmalarının ve isimlerinin katılımlarıyla gerçekleşen TÜYAK 2013’ün ana teması "Yüksek Yapılarda Yangın ve Güvenlik" oldu.

Bin 500 kişi ziyaret etti

14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında WOW Convention Center’da düzenlenen TÜYAK 2013’te yangın güvenliği alanında en son teknolojilerden oluşan yangın güvenliği çözümlerini sergileyen firmalar yeni iş fırsatları yaratma şansı buldu. Gerçekleştirilen...