24 / 04 / 2024

Üçüncü köprü mühendisleri

Üçüncü köprü mühendisleri

Vatan Gazetesi Yazarı Banu Duran İstanbul'un üçüncü boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu geçeceğini yazdı ve Üçüncü köprüyü yapan mühendisler ile görüştü...

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Almanlar Üçüncü Havalimanı'nı kıskanıyor!

Almanlar, bize sattıkları araçlar ile geçtiğimiz üçüncü köprümüzü, bize sattıkları uçaklar ile ineceğimiz üçüncü havalimanını kıskanıyorlar...

Limak yeni köprü yapacak mı?

LİMAK Yatırım Başkanı Ebru Özdemir, 1 milyar Euro’luk kredilerinin daha olduğunu belirterek, "Bu yüzden ‘bir küçük köprü mü yapsak’ diye düşündük" dedi.

Sakarya'ya 3. köprü ve duble yol için kamulaştırma müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından daha önce şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesinde önemli bir aşamaya gelindi.

Sakarya'ya 400 metrelik 3. köprü geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesi için çalışma başlatıldı. Toçoğlu, “Şehrimizin üçüncü köprüsünü inşa edeceğiz. Köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yolla şehrimizin doğ

İstanbul'a 4. köprü mü geliyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında yeni havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bahsetti. Tümer, ulaşım yatırımlarına ve ev fiyatlarına dikkat çekti.

Bafra'ya ikinci köprü müjdesi!

Bafra 100 yıllık köprü sorununa neşter vuran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçeye verdiği ikinci köprü müjdesi için uygun yer tespitine başladı. Başkan Yılmaz, hem Bafra hem de Çarşamba ovalarına kazandırılacak projelerin yerlerini havadan inceledi.

Bursa Yıldırım'a modern köprü!

Yıldırım’ın çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Modern mimariye sahip olan köprümüz engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştıracak” dedi.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Üçüncü köprü mühendisleri Haberi

Üçüncü köprü mühendisleri

Her ne kadar 1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 19882de tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yapım aşamalarını göremesem de 3. Boğaz Köprüsü'nü ilk görenlerden oldum. Çünkü ben ve fotoğrafları çeken arkadaşım Burak Kara ilk defa şantiyeye girilmesine izin verilen gazeteciler olduk. Henüz inşaatı başlamadan bile gündemimizi meşgul eden köprünün şantiye alanına girdiğimizde sıkı bir güvenlikle karşılaştık. İki ayrı kapıdaki güvenlik görevlilerini geçtikten sonra şantiyeye adım atar atmaz başımıza baret üzerimize yelek, ayağımıza da koruyucu bir ayakkabı giydirildi. 


Mayıs ayında yapımına başlanan ve 2015 yılında tamamlanması hedeflenen köprü Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Odayeri Paşaköy kesiminde yer alacak. Köprü üzerindeki raylı sistem Edirne'den İzmit'e kadar yolcu taşıyacak. 


Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistem ile 3 havalimanının da birbirine bağlanması...