23 / 04 / 2024

Üçüncü köprüyü yapan mühendisler

Üçüncü köprüyü yapan mühendisler

Vatan Gazetesi Yazarı Banu Duran İstanbul'un üçüncü boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu geçeceğini yazdı ve Üçüncü köprüyü yapan mühendisler ile görüştü...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini yüzde 20 rahatlattı!

Vatan Gazetesi muhabiri Burak Kara Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Gürsoy ile 3’üncü Köprü’nün İstanbul trafiğine katkısını konuştu. İşte o haber...

MEÜ Aydıncık Meslek Yüksekokulu inşaatında son durum!

MEÜ Rektörü Ahmet Çamsarı, Aydıncık ilçesi sınırları içerisinde 50.986 metrekarelik ormanlık alana kurulması planlanan 'Aydıncık Meslek Yüksekokulu'nun yeni kampüs alanında incelemelerde bulundu.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

Hindistan'da çöken köprüyü inşa eden firmanın yetkilileri gözaltında!

Hindistan'ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da dün çöken köprüyü inşa eden IVRCL şirketinin yetkilileri gözaltına alındı. Olayda ölenlerin sayısı 23'e, yaralananların sayısı 80'e yükseldi.

Bursa Kirmastı'ya 3. köprü!

Bursa’da olduğu kadar ilçelerde de şehir içi trafiği rahatlatacak çözümleri bir bir uygulamaya koyan Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa’da bulunan Kirmastı Çayı’na üçüncü köprüyü inşa etmek için düğmeye bastı.

Mustafa Ilıcalı: Üçüncü köprü ile yılda 3 milyar lira cepte kalacak!

Ağustos ayında açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, ağır taşıtların da buraya yönelmesiyle trafiği büyük ölçüde rahatlatacak, zaman ve yakıttan tasarruf edilecek, iş gücü kaybının ve hava kirliliğinin önüne geçilecek.

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.

Üçüncü köprüyü yapan mühendisler Haberi

Üçüncü köprüyü yapan mühendisler

Her ne kadar 1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 19882de tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün yapım aşamalarını göremesem de 3. Boğaz Köprüsü'nü ilk görenlerden oldum. Çünkü ben ve fotoğrafları çeken arkadaşım Burak Kara ilk defa şantiyeye girilmesine izin verilen gazeteciler olduk. Henüz inşaatı başlamadan bile gündemimizi meşgul eden köprünün şantiye alanına girdiğimizde sıkı bir güvenlikle karşılaştık. İki ayrı kapıdaki güvenlik görevlilerini geçtikten sonra şantiyeye adım atar atmaz başımıza baret üzerimize yelek, ayağımıza da koruyucu bir ayakkabı giydirildi. 


Mayıs ayında yapımına başlanan ve 2015 yılında tamamlanması hedeflenen köprü Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Odayeri Paşaköy kesiminde yer alacak. Köprü üzerindeki raylı sistem Edirne'den İzmit'e kadar yolcu taşıyacak. 


Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistem ile 3 havalimanının da birbirine bağlanması...