19 / 04 / 2024

Üçüncüzade Ömer Paşa arazisi

Üçüncüzade Ömer Paşa arazisi

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Gül Paşa İnşaat Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Paşa İnşaat Yatırımları Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kılıç tarafından kuruldu.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları dava açtı: Güzelhisar Kalesi bizim!

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

Hüseyin Avni Paşa'nın miras davasında flaş gelişme!

Osmanlı sadrazamlarından Hüseyin Avni Paşa’nın 4’üncü kuşak torunları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün (FSM) Anadolu Hisarı’ndaki 113 dönümlük arazinin dedelerine ait olduğunu iddia ederek, dava açtı.

Tokat Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1. Mahmut döneminde yaptırılan Paşa Han, sahibi tarafından internetten 6 milyon 500 bin liraya satılığa çıkarıldı. Zararlızade Mehmet Paşa tarafından 1752'de yaptırılan, kent merkezindeki Paşa Han, bakımsızlıktan yıprandı.

Tokat Silahtar Ömer Paşa Camii, mimarisiyle dikkat çekiyor!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bulunan Silahtar Ömer Paşa Camisi, ahşap mimarisiyle görenlerin dikkatini çekiyor. Caminin duvarları bir sıra kesme taş, üç sıra tuğla dizisiyle örüldü.

Eminönü Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii restore ediliyor!

Restorasyona uğrayan yapılara bir yenisi Eminönü’nde eklendi. 537 yıllık tarihi Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii’nin son cemaat mahfili ile iç kısımdaki pencerelerin tamamı PVC ile kaplanmış...

Tosya Mer'aş-i Abdurrahman Paşa Camii restorasyonunda sona gelindi!

Osmanlı klasik dönem mimari eserlerinden biri olan ve 1584 yılında ibadete açılan Mer'aş-ı Abdurrahman Paşa Camii'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri İsmail Paşa Bostanı'nın parsellerini yeniledi!

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, geçen yaz Yedikule' de belediye tarafından molozla kaplanan tarihi İsmail Paşa Bostanı ' nın parsellerini, eski uydu görüntülerini kullanarak yeniledi...

İdris Güllüce Plyevlya Hüseyin Paşa Camisi'ni ziyaret etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karadağ'ın Plyevlya kentindeki Hüseyin Paşa Camisi'ni ziyaret etti. Hüseyin Paşa Camisi'nde cuma namazı kılan Güllüce, namazın ardından bölge halkı ve Plyevlya İslam Birliği temsilcileri ile görüştü...

6 asırlık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı gerçek değerine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan ve 1450 yılında yaptırılan Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’ nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmaları başlattı...

Kastamonu Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii restorasyonunda sona gelindi!

Tosya ilçesinde yaklaşık 400 senelik Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Camii, restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 131 bin TL bedelle restore edilen camide çalışmalar kısa sürede tamamlanacak...

Üçüncüzade Ömer Paşa arazisi Haberi

Üçüncüzade Ömer Paşa arazisi

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazi için dava açtı. Davacılar, arazinin ve kalenin kendilerine ait olduğunu öne sürdü. 

Arazi geliriyle öğrencilere burs verilecek

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, varisçi olduklarının tescili ve arazinin tapusunun üyesi oldukları Üçüncüoğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne verilmesi için Trabzon 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Dernek üyesi Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, arazinin kendilerine devredilmesi ile elde edilecek gelirin öğrencilere burs olarak aktarılacağını kaydetti.

''Kale ailemizindir''

1938 yılında dedelerinin Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, Üçüncüoğlu Ömer Paşa’nın varisi olduklarına dair dava açtıklarını hatırlatan Üçüncüoğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Güngör Üçüncüoğlu, davada, Güzelhisar Kalesi’nin tapusunun Üçüncüoğulları sülalesine ait olduğunun tescillendiğini iddia...