25 / 04 / 2024

Uludağ teleferiği projesi

Uludağ teleferiği projesi

Uludağ teleferiği Bursa kent merkezine inecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: " Bursa' nın kalbinden Uludağ' a yaklaşık 25 dakika da ulaşım sağlanabilecek " dedi...

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

İzmirli vatandaşların merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi yeniden gündeme geldi. Söz konusu proje tartışmalara neden olmuştu.

Çocuklar için Süt Destek Projesi geliyor! Süt Destek Projesi'nden kimler yararlanabilir?

Ankara Büyük Belediyesi tarafından oluşturulan bir kampanya bu kez de çocukları kapsıyor. Çocuklar için yapılan süt desteği projesi, çocuk ve bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere maddi bir rahatlama sunuluyor. 

Gölbaşı Şehir Geçişi Projesi'nin tamamlanma süreci mecliste!

Gölbaşı Şehir Geçişi Projesi'nin tamamlanma süreci meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Uludağ’daki işletmenin kaçak bölümleri yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Uludağ yolu üzerindeki bir işletmenin kaçak olarak inşa edilen bölümlerini yıktı.

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin etütleri tamam!

Erdoğan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de etütlerinin tamamlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ÇED belgesi alındı, imar planlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projenin ihalesini yap-işlet-devret modeliyle yapıp, inşallah 2023 yılına kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi...

Körfez Geçiş Projesi ÇED iptaliyle flamingolar kazandı!

Körfez Geçiş Projesi'nin ÇED kararının iptal edilmesi üzerine çevreciler ve meslek odaları ortak basın açıklaması yaptı.

İzmir Körfez Geçiş Projesi ÇED Olumlu Kararı iptal edildi!

İzmir İdare Mahkemesi, İzmir Körfez Geçiş Projesi için verilen ÇED Olumlu Kararı'na karşı açılan davada raporu iptal etti.

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.

Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin İzmir Körfez Geçiş Projesi karşısında açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

Konut satışına Körfez Geçiş Projesi dopingi!

Yerli ve yabancı birçok yatırımcı İzmir'in Urla ilçesine akın ediyor. İzmir'in en önemli yatırımı olan Körferz Geçiş Projesi ilçedeki konut satışlarını 6-7 kat artırdı.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne ilişkin 5 soru mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan sorularını Ahmet Arslan'a sordu..

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Açılışa hazırlanan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Türkiye'nin sağlık alanındaki en büyük kamu-özel işbirliği projesi olma özelliğine sahip...

Uludağ teleferiği projesi Haberi

Uludağ teleferiği projesi

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Bursa arasında ulaşım sağlayan ve yıllardır Teferrüç Mahallesi'nden kalkan teleferiğin, Bursaray'ın Gökdere İstasyonu'nun üst katına inşa edilecek yeni bir istasyon ile kent merkezine ineceği bildirildi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile Bursaray Gökdere İstasyonu'nda incelemelerde bulundu. 


Altepe, burada yaptığı konuşmada, Bursa'da hem kent içi trafiği rahatlatma noktasında hem de Uludağ'a ulaşım konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, kent içi ulaşımın rahatlaması için raylı sistemlere öncelik verdiklerini vurguladı. 


Kentte, doğudaki Kestel ilçesinden batıdaki Uludağ Üniversitesine kadar her köşeyi kesintisiz ulaşımla buluşturup, yeni düzenlemeleri uygulamaya koyduklarını anlatan Altepe, "Aynı zamanda Uludağ'ı teleferikle, Bursa ile buluşturma projesini de hayata geçiriyoruz" dedi.  


Altepe, yaklaşık 2 yıldır projeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, etüt ve incelemelerin...