16 / 04 / 2024

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi

İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Adalet Komisyonunda kabul edildi. Tasarıyla gayrimenkulün aynından doğan amme alacakları o eşya ve gayrimenkul bedelinden tahsilinde rehinli alacaklardan sonra gelecek..

Kentsel dönüşümde elektronik tebligat dönemi başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önünün kesilmemesi gerektiğini belirterek, "Yüzlerce insanı bir kişinin kötü niyetli tavrı engellememeli. O yüzden elektronik tebligat dönemi başlıyor." ifadelerini kullandı..

Kentsel dönüşümdeki tebligat sorunu çözüldü!

Şehircilik Şurası komisyonları sorunları masaya yatırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tuzcuoğlu, "Elektronik tebligat sisteminin devreye sokulması yönünde çalışma komisyonlarının tavsiye kararları oldu." dedi.

Vergi usul kanunu genel tebliği sıra no: 456!

456 sıra nolu Vergi usul kanunu genel tebliği, 27 Temmuz 2015 tarihinde 29458 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında Elektronik Tebligat hakkında usul ve esaslara yer veriliyor...

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Ali Güleç tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Nisan'da kuruldu.

Elektrik-elektronik sektöründen ilk çeyrekte 3 milyar dolarlık ihracat!

Elektrik-elektronik sektörünün ihracatı, 2014 yılının ilk çeyreğinde 2 milyar 947 milyon dolara ulaştı. Sektör, mart ayında yüzde 16,5 artışla 1 milyar 79 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

7. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması ödül töreni 15 Nisan'da düzenlenecek!

7. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’ nın ödül töreni 15 Nisan 2014 Salı günü Esma Sultan Yalısı’ nda yapılacak. Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla düzenlenecek...

Onursal Elektrik Otomotiv İnşaat Gıda Tekstil Turizm Elektronik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onursal Elektrik Otomotiv İnşaat Gıda Tekstil Turizm Elektronik Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Turan Gülden tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 4 Nisan'da kuruldu.

3M Türkiye’den 7. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu’na destek!

3M Türkiye Endüstriyel Yapıştırıcılar ve Bantlar Birimi’nin Gümüş Sponsor olarak destek verdiği 7. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu 3-4 Nisan 2014 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması ödül töreni 15 Nisan'da!

Bu sene 7.’si düzenlen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması” nın ödül töreni 15 Nisan 2014’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Sektörün duayenleri en iyi 23 tasarım sahibini ödüllendirecek.

7. Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu 3–4 Nisan'da!

Çatı konusunda toplumsal bilincin artmasını ve çatı sektörünün gelişmesini misyon edinen Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), 3 – 4 Nisan 2014 tarihlerinde “7. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu”nu düzenleyecek.

Vestel Elektronik'in Vesbe hisseleri yüzde 93,53'e ulaştı!

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel Elektronik'in Vesbe hisseleri yüzde 93,53'e ulaştı.

Vestel Elektronik'in Vesbe hissesi yüzde 93,35'e ulaştı!

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vestel Elektronik'in Vesbe hissesi yüzde 93,35' e ulaştı...

Hag Yapı Elemanları İnşaat Taahhüt Elektrik Elektronik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hag Yapı Elemanları İnşaat Taahhüt Elektrik Elektronik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Haydar Armağan Günel tarafından 80 bin TL'lik sermaye ile 26 Mart'ta kuruldu.

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi Haberi

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi

İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Adalet Komisyonunda kabul edildi. Tasarıyla İcra ve İflas Kanunu'na, "Rehinli Alacaklılarla Müzakere ve Borçların Yapılandırılması" başlığıyla yeni bir madde eklendi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre maddeyle, rehinli alacaklılarla müzakere usulü, şartları ve karşılığında rehin tesis edilmiş borçların yapılandırılmasına hükümler düzenlendi. Buna göre, adi konkordatoda borçlu, ön projede belirtmek suretiyle, alacaklı lehine rehin tesis edilmiş borçlarının yapılandırılmasını talep edecek.

Borçlu konkordato talep edebilecek

Komiser, kesin mühlet içinde uygun göreceği zamanda bütün rehinli alacaklıları borçlunun anapara indirimi, faiz indirimi, vadelendirme veya diğer ödeme tekliflerini müzakere etmek üzere tebligat çıkartarak davet edecek.

Müzakerede ve müzakereyi takip eden yedi günlük iltihak süresi içinde rehinli alacaklıların, alacak miktarı itibarıyla üçte ikiyi aşan çoğunluğu ile bir anlaşma hasıl...