26 / 04 / 2024

Uluslararası Finans Kuruluşu

Uluslararası Finans Kuruluşu

İflas edecek söylentileri uluslararası piyasaları çalkalayan İsviçre bankası Credit Suisse'nin özel bankacılık müşterilerinin bankadaki paralarını çektikleri ileri sürüldü.

Türkiye'deki toplam vergi oranı yüzde 53'ten 41,2'ye indi!

Türkiye'deki işletmelerin her yıl vergi ödemesi için harcadığı saat 254’ten 223 saate indi. KDV ödemeleri 97 saat ile bu sürede en yüksek payı alıyor...

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Kuveyt Türk’ten okula dönüş kampanyası: 1000 TL’ye varan Altın Puan hediye!

Katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk okula dönüş kampanyası düzenledi. Kuveyt Türk müşterileri, Sağlam Kart ile yaptıkları eğitim, giyim ve e-ticaret harcamalarında 1000 TL’ye varan Altın Puan kazanabiliyor.

Amerikan hükümetinden Şekerbank'a deprem bölgesi için 100 milyon dolarlık kredi!

Şekerbank ile ABD hükümetinin finansal kuruluşu olan US International Development Finance Corporation (Amerikan Uluslararası Kalkınma Finans Kuruluşu-DFC), şubatta meydana gelen büyük deprem felaketinden etkilenen bölgenin kalkınmasına yönelik 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzaladı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

Pirinç fiyatlarına zam geliyor: Son 12 yılın en yüksek seviyesi...

Uluslararası kredi kuruluşu Fitch, pirinç fiyatlarının daha da artmasını bekliyor. Yayımlanan raporda, Çin'de verimin düşeceği bunun da fiyatlara etkileyeceği belirtildi.

Altın fiyatları için şok rakamlar geldi: Finans kuruluşu bomba rakamı verdi! Altını olan herkes hemen baksın!

Altın fiyatlarının yönü merakla araştırılıyor. Peki uzmanlar altında neler bekliyor? Ons altın yükselecek mi? İşte ayrıntılar...

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Şirketler akın akın borsaya geliyor! Faizsiz finans kuruluşu Katılımevim de borsa yolunda!

Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı devam ediyor. Başvrusu SPK tarafından onaylanan Katılımevim halka açılıyor. Halka arzın 6-7 Haziran tarihlerinde, borsada satış yöntemi ile tamamının bireysel yatırımcılara yönelik gerçekleştirileceği belirtildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Belirsizlik ortamlarında en güvenli liman olarak yatırımcılar altına sığınıyor. ABD’de faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle altına olan talep yeniden canlanırken, uluslararası finans kuruluşları altının bu yıl rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyor.

Uluslararası Finans Kuruluşu Haberi

Uluslararası Finans Kuruluşu

Batacak mı, batmak için fazla büyük olduğu için kurtarılacak mı tartışmalarının odağındaki İsviçreli banka Credit Suisse'in iflas edebileceği iddiası piyasaları çalkalamaya devam ediyor. Zor durumda olduğu ileri sürülen bankadan özel bankacılık müşterilerinin bir kısmının paralarını çektikleri iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; birçok milyarder, bankadaki servetlerini riske atmamak için paralarını çekmeye başladı. Asya ve Ortadoğu'nun dolar milyonerlerinin paralarını çektikleri belirtilirken bankanın özel müşteri bölümünde uzun kuyrukların oluştuğu belirtiliyor.

"Çalışanlar güvence vermeye çalışıyor"

Müşterilerinin kaçışını engellemeye çalışan Credit Suisse  çalışanları, müşterilerin para kaybı yaşamayacaklarını ama garanti olması açısından paralarını kısa vadeli ABD hazine bonolarına yatırım yapmalarını tavsiye ettiği bildirildi. Credit Suisse ile ilgili basında çıkan bazı haberlere göre; banka 4.5 milyar frank civarındaki sermaye açığını kapatmak için bazı birimlerini satmayı planlıyor. Basında çıkan haberlere göre; satılması...