19 / 04 / 2024

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesinde neler konuşulacak

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesinde neler konuşulacak

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları,yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor.Nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor.

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi 8-9 Mart’ta!

Nükleer alanda faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmaların biraraya geleceği 4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Rusya İran'da iki nükleer santral inşa edecek!

Rusya'nın gelecek hafta İran'da iki nükleer santralin inşaatına başlayacağı açıklandı. Medyada yer alan haberlere göre, nükleer santraller Basra Körfezi kıyısındaki Buşehr'te inşa edilecek.

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde sayılı günler kaldı!

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları,yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor.Nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor.

İstanbul 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart'ta!

İstanbul'da gerçekleştirilecek 3. Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2016 tarihlerinde kapılarını sektör temsilcilerine açıyor. Nükleer güç santrali projelerinde yer almak isteyen Türk girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor

'Akkuyu nükleer santral projesi iptal edilemez'

Enerji Bakanı Taner Yıldız, tartışma konusu olan Akkuyu nükleer santral anlaşmasının iptal edilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, “O artık uluslararası anlaşmayla yapılmış bir devlet politikasıdır” dedi.

Türkiye’nin nükleer enerji karnesi dökülüyor!

Hükümetin ‘devletin güvenliğini’ gerekçe gösterip mahkemeden bile gizlediği, Akkuyu nükleer santraline ilişkin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın(UAEA) hazırladığı raporu Hürriyet ele geçirdi. İşte raporda bulunan uyarılar...

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

Japonya'nın Sinop'a kuracağı nükleer santralin anlaşması kabul edildi!

Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşman bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi..

Japonlar Sinop'ta nükleer santral kuracak!

Japonya tarafından Sinop'ta Türkiye'nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören uluslararası anlaşma bu sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Sinop Nükleer Santral yapımının uluslararası anlaşması kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşma kabul edildi.

Koray Tuncer: Türkiye kendi nükleer santrallerini yapacak!

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'si başladı. Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği Başkanı Koray Tuncer, Türkiye'nin bir gün kendi nükleer santrallerini yapacağını belirtti.

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi yarın başlıyor!

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi 19-20 Mart tarihlerinde düzenlenecek. Zirvede, nükleer konusunda deneyimli birçok yerli ve yabancı uzman konuklar bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

Nükleer santraller yıllık doğalgaz ithalatını azaltacak!

Enerji Bakanlığı, Mersin ve Sinop’ta kuracağı 2 nükleer santral faaliyete geçtiğinde, yıllık doğalgaz ithalatını 7.2 milyar dolar azaltmayı ve 2030 yılına kadar toplam elektrik üretiminin en az yüzde 15’ini nükleer enerjiden elde etmeyi planlıyor

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesinde neler konuşulacak Haberi

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesinde neler konuşulacak

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları, yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor. Akkuyu, Sinop ve üçüncü nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor. Zirve’ye 7 büyük enerji firmasıyla katılacağını açıklayan Finlandiya Nükleer Enerji Derneği, Ortadoğu’daki nükleer projeler için İstanbul’u giriş kapısı olarak görüyor. Her yıl Zirve’de yer alan Rosatom’un bu yılki katılımı ise Akkuyu’da yola devam demek için kritik bir anlam taşıyor


Nükleer ekonomisinin nabzını tutan Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, üçüncü kez kapılarını 8-9 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul WOW Convention Center’da açacak. Güneydoğu Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük nükleer etkinliği olan Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, bu yıl yabancı katılımcılarla dikkat çekiyor.


Finlandiya’dan Türkiye çıkarması

Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’daki nükleer projeleriyle yakından ilgilenen Finlandiya, Zirve’ye...