26 / 04 / 2024

Unit International iran enerji santrali

Unit International iran enerji santrali

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction ile İran'da enerji santrali inşa ediyor.

22. Uluslararası İran Yapı-İnşaat Fuarı 13-16 Ağustos'ta! 

22. Uluslararası İran Yapı-İnşaat Fuarı 13-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında Tahran'da IRAN CONFAIR'de gerçekleştirilecek. 

BOSS4 Gayrimenkul, İran'da yeni projeleri ile gövde gösterisi yapacak!

Akkuş Gayrimenkul, Lübnanlı ortağıyla kurduğu Boss4Gayrimenkul’ü temsilen B2B Iran & Turkey 2. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri Organizasyonu’nda, yeni projeleriyle gövde gösterisi yapacak... 

Gümüşhane Şiran 38 işyeri yapım ihalesi 14 Eylül'de!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırıyor. İhale 14 Eylül'de yapılacak..

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi'nde 38 işyeri yaptırılacak!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırılacak. İşyeri yapım ihalesi ise 25 Temmuz'da gerçekleşecek..

Gümüşhane Şiran'da kentsel dönüşüm kararı!

Gümüşhane Şiran Karaca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkında karar yürürlüğe girdi.

Ünal Aysal, Güney Koreli ortakla İran'da enerji santrali inşa edecek!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction ile İran'da enerji santrali inşa ediyor.

Unit İnternational, İran'da santral inşa edecek!

Daha önce İran'da elektrik santrali yapımı için ön anlaşmaları yapan Unit İnternational, nihai anlaşmayı mart ayında imzalayacak.

Kaya Grup İran'da otel zinciri inşa edecek!

Ambargoların kalkmasından sonra İran Türk şirketlerinin radarına girdi. Enerjiden inşaata, beyaz eşyadan turizme hemen hemen her sektörden dev markalar, Iran için kolları sıvamış durumda.

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Gümüşhane Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, "Şiran Belediyesi olarak, ilçemizin çehresini değiştirmek, çok daha güzel hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şiran için çok projemiz mevcut. Bu projelerimizi etap etap gerçekleştiriyoruz" dedi.

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, ilçesiyi modern bir kent haline getirmek için çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Başkan Altıparmak, ilçenin çehresinin kentsel dönüşümle değişeceğini söyledi.

Unit Enerji İran'da 7 doğalgaz çevrim santrali kuracak!

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

Gümüşhane Şiran'a 3 yeni tesis!

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine DOKA desteğiyle 3 ayrı tesis yapılacak. Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, projenin butik otel, Kadın Yaşam Merkezi ve üçüncü binanın müze, kütüphane ve sergi salonundan oluştuğunu söyledi.

Gümüşhane Şiran Yayla Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, yaptığı yazılı açıklamada, Şiran ilçesinde inşa edilecek göletin sözleşmesinin yüklenici firma temsilcilerinin katıldığı törenle imzalandığını belirtti.

Unit International iran enerji santrali Haberi

Unit International iran enerji santrali

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction İran için büyük bir işbirliğine gidiyor. Unit International hisselerinin yüzde 30'u Güney Koreli firmaya satılırken, iki firma İran'da beş adet yeni enerji santrali inşa edecek ve işletecek.


Anlaşma ile ilgili olarak haberturk.com'a konuşan Unit International Başkanı Ünal Aysal, İran'a ortak olarak yapacakları santrallerin toplam yatırım tutarının 3.4 milyar dolar olduğunu söyledi. Aysal, yüzde 30'luk hissenin kaç liraya satıldığı ile ilgili olarak ise bilgi vermedi.


7 SANTRAL 5'E DÜŞTÜ


İran Enerji Bakanlığı ile geçen Haziran ayında ülkeye toplam gücü 6 bin Mw'nin üzerinde 7 adet doğalgaz çevrim santrali inşa etmek konusunda bir anlaşma yaptıklarını hatırlatan Aysal, son görüşmelerle bu sayının...