19 / 04 / 2024

üniversite nft ve blockchain

üniversite nft ve blockchain

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerde başlayacak yeni projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özvar, "Yükseköğretim kurumlarında dijital dönüşüm sürecine uyum sağlayarak küresel ölçekte rekabet edebilme gücü kazanmak zorunluluk haline geldi" dedi.

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Üniversite öğrencilerine telefon ve bilgisayar desteğinde detaylar belli oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Üniversite öğrencilerine telefon, bilgisayar ve internet desteği verilmesine yönelik tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Öğrenciler çeşitli tip cihazlar için destekten yararlanabilecek fakat destek tutarı 5 bin 500 TL’yi geçmeyecek.

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

Kariyer.net, ‘İşverenin Tercihi’ analizinin sonuçlarını açıkladı. Analiz özellikle üniversite tercihlerini yapacaklar için rehber niteliğinde.  Analiz, hangi üniversitelerden ve hangi bölümlerden mezun olanların daha kolay iş bulduğuna ilişkin önemli sonuçlar ortaya koydu.

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

Bakan Yumaklı açıkladı! Üniversite ve liselilere 300 milyonluk hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı, Lise ve üniversite mezunu olan gençlere toplamda 300 milyon TL hibe desteğinde bulunacağını açıkladı. İşte detaylar!

Üniversite öğrencileri hemen baksın! KYK kredi ve burs ödemelerinde değişiklik!

Türkiye’de bulunan üniversite öğrencileri için Yükseköğretim Kurulu ve Kredi Yurtlar kurumu ödemelerine devam ediyor. Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler için her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Ödemelerle ilgili yeni bir düzenleme geldi. İşte tüm detaylar…

Depremden etkilenen üniversite öğrencileri dikkat! YÖK son dakika vererek açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), GSM operatörleriyle yaptığı görüşmeler sonucunda deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları için aylık 6 GB ücretsiz internet imkanı sağlama kararı aldı.

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Üniversite öğrencileri dikkat! Burs ve kredi ödemeleri bugün başladı! Peki siz ne zaman ödeme alacaksınız?

Milyonlarca üniversite öğrencisinin heyecanla beklediği burs ve kredi ödemeleri bugün başladı! Peki siz ne zaman ödeme alacaksınız? İşte ödeme günleri…

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı mı? 2022 KYK burs ödeme takvimi belli oldu mu?

Milyonlarca üniversite öğrencisi tarafından merakla beklenen KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları 16 Aralık Cuma günü belli oldu. Peki, KYK burs ve kredi ödemeleri başladı mı? 2022 KYK burs ödeme takvimi açıklandı mı? İşte detaylar...

İŞKUR 2022 Kasım ayı KPSS şartlı ve şartsız binlerce personel alımı başladı! İlkokul, ortaokul, lise, üniversite...

İŞKUR personel alımı iş ilanlarını resmi sitesi üzerinden yayımlamaya devam ediyor. Farklı illerde ve pozisyonlarda yapılacak olan alımlar için ilgili ilanlarda belirli koşulları taşıyan adaylar yine ilanda belirli olan tarihlerde başvurularını gerçekleştiriyor. İşte İŞKUR 2022 personel alımı başvur

Öğrenciler müjde! 10 bin TL devlet desteği verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Üniversite, lise ve ortaöğretim öğrencilerine 10 bin liraya kadar devlet desteği hesaplarda olacak. İşte desteği alacak olanların sahip olması gereken koşullar...

Eylül ayında fiyatı en fazla artan üniversite eğitimi oldu

Tüketici fiyatları içerisinde eylül ayında en fazla fiyat artışı yüzde 22, 7 ile üniversite eğitim giderlerinde, en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 18, 21 ile patates ve bazı yumru bitkilerde yaşandı. İşte detaylar…

üniversite nft ve blockchain Haberi

üniversite nft ve blockchain

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, dünyada ve tüm sektörlerde yaşanan dijital dönüşüme yükseköğretim kurumlarının ne ölçüde uyum sağlayacağının önemli olduğunu dile getirerek, yükseköğretim kurumlarının sadece dijitalleşmesi değil, dijital yaşamını ve amaçlarını da şekillendirmesinin beklendiğini belirtti.

"BİRÇOK ÜNİVERSİTEDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ODAKLI MERKEZLER KURULDU"

Üniversitelerin artık sadece bilgi üreten değil, AR-GE çalışmalarıyla somut çıktılar da elde eden kurumlar olduğunu bildiren Özvar, "Bu nedenle yükseköğretim kurumlarının değişen çağın koşullarına uyum sağlayabilmeleri için dijital dönüşüme uyum sağlamaları gerekmektedir." dedi.

Yükseköğretim Kurulu olarak üniversitelerle yaptıkları çalışmalarda ortaya koydukları en büyük çabanın tam da bu noktada ortaya çıktığını dile getiren Özvar, "Dijital dönüşümün meslekler ve sektörler üzerindeki etkileri sonucu ortaya çıkan yeni yeteneklerin öğrencilere ve öğretim elemanlarına kazandıracak bir yapı oluşturulmak zorundadır. Ayrıca yükseköğretim kurumlarının dijitalleşmenin olanaklarından faydalanarak toplumsal sorunlara...