23 / 04 / 2024

ünlülerin tapu kayıtları

ünlülerin tapu kayıtları

Fatih Tapu Müdürlüğü’nde görev yapan iki çalışanın, 136 ünlü ismin gayrimenkullerini sorgulayarak elde ettikleri bilgileri, emlakçı ve iş takipçileriyle paylaştıkları öğrenildi. İki personel hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

Ünlülerin lüks evlerinin fiyat etiketleri ağızları açık bırakıyor! Kimisi 100 milyon kimisi 200 milyon dolar!

Ünlülerin şaşırtıcı derecede lüks evlere sahip oldukları ve bu evlerin hayal edilemeyecek kadar pahalı olduğu herkesçe bilinen bir gerçek. Peki, en pahalı evlere sahip ünlüler kim? İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri 3 ayınız kaldı! Duyuru üzerine duyurular yapılıyor! Hakkınızı kaybetmeyin!

Tapu sahiplerine yapılan uyarılar devam ediyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ile ilgili kayıtlar için düzenleme çalışmalarına başlanıldı. İşte detaylar!

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? Tapu kayıtları herkese açık mı?

Tapu bilgileri her vatandaşın merakla araştırdığı konulardan biridir. Özellikle tapu kayıtlarına erişim noktasında çok soru gelmektedir. Peki “Tapu kayıtları herkese açık mı?” İşte detaylar!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Tapu işlemlerinde rayiç bedellerin düşük gösterilmesi hükümetin gündemine geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Nebati, tapu kayıtlarında rayiç bedellerin düşük gösterildiğini vurgulayarak, bu konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Tapu kaydına nereden bakılır?

Tapu kayıtlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapu kaydına nereden bakılır?” işte merak edilen detaylar!

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu işlemleri sırasında eski bir tapuya ulaşılmak gerekebilir. Bu durumda vatandaşlar eski tapu kayıtları nasıl bulunur? sorusu yanıtlanmayı bekleyen sorulardandır.

Koray GYO'dan Maslak arsasına ilişkin açıklama! 

Koray GYO Yönetim Kurulu 22 Temmuz 2022 tarihli toplantısında, İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Maslak Mahallesi, 11 ada 87 No'lu parselde kayıtlı, tapu kayıtlarında yüzölçümü 9.034 metrekare olan arsada hayata geçirilecek projeye ilişkin bir takım kararlar aldı. İşte o kararlar...

Kök tapu ne demek?

Kök tapu, tapulara esas olarak kullanılan ve Cumhuriyet dönemi öncesine dayanan tapu kayıtları olarak biliniyor. Peki, Kök tapu ne anlama geliyor? Kök tapu ne işe yarar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

Taşınmaz malların tapu kayıtları ilgili tapu dairelerinde tutuluyor. Devir işlemleri de burada gerçekleşiyor. Peki, tapu birden fazla kişinin olur mu? Ev tapusu 3 kişi üzerine olur mu?

ünlülerin tapu kayıtları Haberi

ünlülerin tapu kayıtları

Fatih Tapu Müdürlüğü’nde görev yapan iki personelin; 136 ünlü isme ait gayrimenkulleri sorgulayarak elde ettikleri bilgileri, emlakçı ve iş takipçileriyle paylaştıkları tespit edildi. 

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre; yaşanan olay, yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. Konuya ilişkin başlatılan soruşturmada; İstanbul Fatih Tapu Müdürlüğü'nde görev yapan iki personelin, emlakçı ve iş takipçileri tarafından kendilerine verilen 136 ünlü isme ait gayrimenkullerinin yanı sıra nüfus kayıtlarını sorguladığı tespit edildi. Savcılık tarafından, Rıza K. ve Yusuf D. isimli iki şüpheli hakkında kişisel verilerin ele geçirilmesi suçundan 6 seneye kadar hapis cezası istendi. 

İŞTE O İSİMLER

Hakkında araştırma yapılan 136 ünlü isim ise şu şekilde:

İrem Sak, Simge Sağın, Bensu Soral, Burcu Biricik, Mazhar Alanson, Serdar Ortaç, Nagehan Alçı, Bade İşcil, Yasmin Erbil, Serenay Sarıkaya, Berrak...