23 / 04 / 2024

üretici

üretici

Türkiye'de üretimi en çok yapılan ürünler arasında yer alan patatesin hasadı devam ediyor. Karaman'da özellikle cipslik olarak çıkan patatesin tohumlarından 3 bini gelecek yıl ekim yapacak çiftçilere dağıtılacak.

Çiftçiler dikkat, hemen alıp toprakla buluşturun! Ücretsiz dağıtılıyor, elinizi çabuk tutmanız gerek

Mersin'de "Yerli ve Milli Arpa Tohumlarının Toprakla Buluşması Projesi" kapsamında üreticilere yönelik 43 ton yerli ve milli arpa tohumu dağıtımına başlandı.

Çiftçinin gözü kulağı Tarım Kredi Kooperatifi'nde

Üretici hasadı başlayan yerli bademde barem fiyatın açıklanmasını beklerken fiyatın düşük tutulması için ithal ve kaçak yola giren bayat bademden şikayet etti.

Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

Türkiye'nin gıda sektöründeki en önemli ihracat kalemlerinden biri olan üzümde üreticilerin büyük bir merakla beklediği alım fiyatı açıklandı.

Domates ve salatalık üreticileri konuştu! İşte şaşırtan sonuç!

Domates ve salatalık her sofranın vazgeçilmez gıdaları arasında yer alıyor. Üreticiler bekledikleri rekolteyi açıkladı. İşte detaylar!

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 78,46 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 1,7, yıllık bazda yüzde 78,46 artış gösterdi.

Tarım ürünleri üretici fiyatları yüzde 71,96 artış gösterdi

Tarım ürünleri üretici rakamları, bu senenin eylül ayında yıllık yüzde 71,96, aylık bazda da yüzde 4,34 artarak yükseldi. İşte ayrıntılar...

Meyve fiyatları el yakıyor! Tarımda üretici enflasyonu yüzde 71,96 oldu!

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), eylülde yıllık yüzde 71,96, aylık yüzde 4,47 arttı. Yıllık artışı meyve fiyatları tetiklerken, üzüm yüzde 154,83, çekirdekli meyveler ise yüzde 146,92 oranında artış gösterdi.

Üretici, pamuktaki fiyatın gözden geçirilmesini bekliyor!

Çukobirlik'in 18,5 lira olarak belirlediği kütlü pamuk alım fiyatına sektörden eleştiri yükseldi. Üretici temsilcileri, sürdürülebilir bir üretim için kilogram başına fiyatın en az 29.34 lira olması gerektiğini belirtti. Mevcut fiyatlarla üretiminin artırılmasının mümkün olmadığını vurguladılar.

Son dakika! Tarımda üretici enflasyonu yüzde 75'in üzerine çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 3,83 artış gösterirken, geçen senenin aynı ayına göre ise yüzde 76,35 arttı.

ABD'de üretici enflasyonu Ağustos'ta beklentilerin üzerinde gerçekleşti!

ABD'de Ağustos ayında üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 1,6 oranında artış kaydederek piyasa beklentilerinin üzerine yükseldi. ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Tarımda üretici enflasyonunda sert yükseliş! Gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor?

TÜİK tarımda üretici enflasyonunu yıllık yüzde 62,48, aylık yüzde 8,03 olarak açıkladı. Tarımda üretici enflasyonundaki yükseliş gıda fiyatlarına yeni zamlar mı geliyor? sorusunu gündeme taşıdı.

Hizmet üretici enflasyonu haziranda yüzde 68,90 artı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre hizmet üretici enflasyonunun haziranda aylık yüzde 9,57, yıllık yüzde 68,90 oldu.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yüzde 39,92 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Haziran ayında aylık bazda yüzde 15,62, yıllık bazda ise yüzde 39,92 arttı.

Tarımda üretici enflasyonu artmaya devam ediyor!

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) Haziran'da aylık bazda yüzde 4,04 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 57,93 yükseldi. Böylece, ÜFE'de baz etkisi sona erdi ve 7 ay sonra yıllık bazda yeniden yükselişe geçti.

Avro Bölgesi'nde üretici fiyatları Mayıs ayında geriledi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,9 azaldı.

Haziran'da üreticide 5 TL olan elma markette 21.92 TL'ye satıldı! Üretici ve marketin fiyat farkı yüzde 338!

TZOB verilerine göre, haziranda üreticide 5 TL olan elma markette 21 lira 92 kuruşa tüketicilere satıldı. Elmanın üretici ve marketteki fiyat farkı yüzde 338,4 olarak belirlendi. 

Hizmet üretici enflasyonu mayıs ayında yüzde 65,47 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretici enflasyonunun mayıs ayında aylık yüzde 2,99, yıllık yüzde 65,47 olduğunu açıkladı.

üretici Haberi

üretici

Tarım açısından cennet olarak gösterilen ülkeler arasında yer alan Türkiye'de tarım faaliyetleri yeniden yükselmeye başlıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde birbirinden kaliteli ürünler yetişiyor.

KARAMAN DA ONLARDAN BİRİ

Karaman da Türkiye'ye kaliteli ürün yetiştiren illerimiz arasında yer alıyor. Karaman'da çıkan cipslik patateslerin kalitesi, hem üreticilerin hem de cips şirketlerinin yüzünü güldürüyor. 

Pancar, buğday, arpa, fasulye, nohut, mısır üretiminin yoğun yapıldığı Karaman, 15 yıl önce başlayan cipslik patates üretimiyle de ön plana çıkıyor.

Firmaların öncülüğünde sözleşmeli cipslik patates üretimi yapılan kentte, elde edilen ürünün tamamına yakını cips firmalarına satılıyor.

Akçaşehir beldesi ve Merkeze bağlı Burunoba köyünde 4 bin dekar alanda cipslik patates ekimi yaptıran firma, rekolteden de memnun. Ürünün 3 bin tonu tohumluk olarak ayrılarak, gelecek yıl üretim yapacak olan çiftçilere dağıtılacak.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram,...