25 / 04 / 2024

Çiftçinin gözü kulağı Tarım Kredi Kooperatifi'nde

Çiftçinin gözü kulağı Tarım Kredi Kooperatifi'nde

Üretici hasadı başlayan yerli bademde barem fiyatın açıklanmasını beklerken fiyatın düşük tutulması için ithal ve kaçak yola giren bayat bademden şikayet etti.



Badem çiftçisinin gözü kulağı açıklanacak barem fiyatta. Türkiye'de Mersin, Adıyaman ve Muğla başlıca üretim merkezleri olan bademde hasat başladı, üreticiler  Tarım Kredi Kooperatifi'nin 2022 yılı ürünü için badem alım fiyatını açıklamasını bekliyor. Kooperatifin açıklamasından sonra diğer alıcılar ve tüccar da fiyat belirleyecek. Ancak üreticiye göre; ithal bademin iç piyasaya girmesi fiyatın düşük kalmasında bir taktik olarak kullanılıyor. Başta ABD, İran ve Özbekistan olmak üzere bir çok ülkeden iç badem ithalatı yapılırken üretici iç piyasaya kaçak yollarla badem sokulduğunu da iddia ediyor. Bugünlerde iç piyasaya 7 dolara badem sokulduğu iddia edilirken üreticinin gözü kulağı açıklanacak rakamda.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön