18 / 04 / 2024

ustam ve ben

ustam ve ben

Ustam ve Ben tarihi bir roman ama 'Yapılan her gayri meşru bina İstanbul'un kalbine çakılmış bir çividir' gibi günümüz İstanbulu'na bol miktarda gönderme de var.

Trusted Uluslararası Danışmanlık Analiz Hizmetleri Ve Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi kuruldu!

Trusted Uluslararası Danışmanlık Analiz Hizmetleri Ve Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile M.A. Mahmoud Ben Ahmeıda tarafından kuruldu.

Ben Group Orıon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ben Group Orıon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile A.A Mareı Ben Dardf ve Şahin Atila Özkan ortaklığında kuruldu.

Bensiz piyasa olmaz dedi! İşte Vestel Akıllı Saat 2’nin fiyatı ve özellikleri…

Akıllı saat piyasasında “ben de varım” diyen Vestel Akıllı Saat 2 modelini uygun fiyattan satışa sunuyor! İşte Vestel Akıllı Saat 2’nin fiyatı ve özellikleri…

Altın ve dolarda şok etkisi! Biri pik yapacak biri çakılacak! Hemen bakın, sakın ben bilmiyordum demeyin!

Fed'in piyasayı büyük ölçüde etkileyecek kararı için bekleyiş devam ediyor. Fed'in faiz kararına ilişkin yorum yapan üç ekonomist önemli bir tarihe dikkat çekti. Altın ve dolar ne kadar? Sorular sorulurken birbiri ardına konuyla ilgili açıklamalar ortaya çıktı.

İslam Memiş’ten son dakika dolar açıklaması! Ben doları tercih etmem!

Ünlü analist İslam Memiş, ben doları tercih etmem dedi ve altın hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

İslam Memiş altın ve dolarda yaşanacak büyük tufanın tarihini verdi: Ben elde olanı sattım diyerek duyurdu

Altın ve dolar piyasasında yaşancak büyük tufan ne zaman kopacak. Piyasaların yakından takip ettiği bir isim olarak son dönemde ismi ön plana çıkan İslam Memiş, altın ve dolar alacaklara çok çarpıcı uyarılar yaptı.

Tapu dolandırıcılıkları arttı! Yaşlılar ve yurt dışında oturanlar radarda!

Özellikle Türkiye dışında oturan ve yaşlı insanlara ilişkin sahte vekalet kullanılarak yapılan taşınmaz satışlarında yükseliş kaydedildi. Hukuk sektöründen temsilciler bu satışlara engel olmak amacıyla web tapuya “ben gelmeden işlem yapılamaz” beyanı yazılması tavsiyesinde bulundu.

Al Joud Emlak Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Joud Emlak Ve Ticaret Limited Esenyurt’ta 350 bin TL sermaye bedeli ile Emad E.A.M.A., Khaled Ben Saad tarafından kuruldu.

Prime Potomac International Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prime Potomac International Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  1 milyon TL sermaye bedeli  Ben Modo tarafından  kuruldu.

Jennifer Lopez ve Ben Affleck, Bob Hope'un malikanesini alacak!

Jennifer Lopez, 17 senenin ardından tekrar barıştığı Ben Affleck ile yeni bir malikane arıyor. Ünlü çift, komedyen Bob Hope'un Los Angeles Toluca Gölü'nde bulunan gayrimenkulünü satın almayı düşünüyor.

Meyralp İnşaat Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Meyralp İnşaat Ve Sanayi Anonim Şirketi Sarıyer'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Tuğben Görkem Arkış ve Engin Yalkın tarafından kuruldu.

Aljoud Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aljoud Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 240 bin TL sermaye bedeli ile Khaled Ben Saad ve Rym Chattaouı ortaklığında kuruldu.

Kat mülkiyeti olmayan sitede denetçi seçilebilir mi?

​​​​​​​Posta yazarı Tamer Heper 'Kat irtifaklı bir sitede oturuyoruz. Daire eşimin üzerine. 5’inde toplantımız var ve ben denetçi olmak istiyorum. Kat mülkiyetine geçmediğimiz için denetçi olabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

ustam ve ben Haberi

ustam ve ben

Ustam ve Ben tarihi bir roman ama 'Yapılan her gayri meşru bina İstanbul'un kalbine çakılmış bir çividir' gibi günümüz İstanbulu'na bol miktarda gönderme de var.  Müge Akgün eğitim hayatımız süresince tarih okuruz ama o kitaplar bize asla olayların perde arkasını, gerçek yaşamı anlatmaz. İnsan öyküleri yer almaz tarih kitaplarında. Onların eksikliğini edebiyat, romancılar giderir. 


Tarihe hayal güçlerini de katarak hayat verirler. Ancak bu o kadar basit ve kolay bir yol değil. Ardında büyük bir emek ve isçilik var. 

Birçoğumuzun yapamadığını yapıp yüzlerce farklı kitabı okuyup romanın tarihi çatısını kuruyorlar. 

Sonra sıra aralarını doldurmaya yani öyküye geliyor. îlya Ehrenbug'un 'Paris Düşerken', 'Fırtına' ve 'Dipten Gelen Dalga' üçlemesini okuduğumda İkinci Dünya Savaşı ve öncesini çok daha iyi kavradığımı hatırlıyorum. 


Köklerini, bir anlamda hepimizi anlatan Amin...