25 / 04 / 2024

İslam Memiş altın ve dolarda yaşanacak büyük tufanın tarihini verdi: Ben elde olanı sattım diyerek duyurdu

İslam Memiş altın ve dolarda yaşanacak büyük tufanın tarihini verdi: Ben elde olanı sattım diyerek duyurdu

Altın ve dolar piyasasında yaşancak büyük tufan ne zaman kopacak. Piyasaların yakından takip ettiği bir isim olarak son dönemde ismi ön plana çıkan İslam Memiş, altın ve dolar alacaklara çok çarpıcı uyarılar yaptı.



Altın ve dolar fiyatlarında neler olacak, önümüz kışken ayağımızı yorganımıza göre mi uzatalım, yatırımcı altın ve dolar alıp satacakken hangi verileri yakından izlemeli soruları gündemdeki yerini koruyor. Enflasyonun her geçen gün hızını artırarak büyüdüğü günümüzde yatırımcılar, büyük işletmeler, elindeki rezervi küçük büyük fark etmeksizin korumak isteyenler alternatif yatırım araçlarına yöneliyor. Altında dolar karşısında kısmi bir düşüş var ancak fiyatların önümüzdeki günlerde hareketlenmesi bekleniyor. 

Enflasyondaki artış devam ettikçe Türk lirasındaki erimenin de önüne geçilemiyor. Bayram sonrasında Pazartesi günü piyasalar yeniden açılacak. Bu ay yatırımcıların en çok dikkat kesileceği konu FED'in Temmuz ayında yapmayı planladığı faiz artırım toplantısı. 

Fed toplantısı 26-27 Temmuz'da yapılacak ve bu toplantının ardından bankanın faiz kararı belli olacak. Fed toplantısında faizlerin büyük ihtimalle 100 baz puan artırılması bekleniyor. Fed ikinci faiz artırım toplantısını Eylül'de yapacak. İşte o tarihten sonra olacakları İslam Memiş açıkladı.

Piyasa uzmanı İslam Memiş, “Büyük tufana hazır olun” diyerek yatırımcılara altın ve dolar uyarısı yaptı.

"Enflasyonla mücadele sanıldığı kadar kolay olmayacak" diyen Memiş, “Şu an enflasyonun suçunu Putin’e atıyorlar. Piyasayı böylece oyalıyorlar. Fed’in faiz artırımı 75 baz puan olacağı düşünülürken şu an 100 baz puanlık bir artırım gündemde. Küçük yatırımcı Merkez Bankaları faiz artırımına gidiyor, işler eskisi gibi olacak düşüncesinde olmamalı. Bu enflasyon rakamları Eylül ayı itibari ile büyük bir tufanın habercisi. Eylül ayına yatırım yaparak yatırımcı bugünden tedbir almalı” ifadelerini kullandı.

İşte İslam Memiş'in dolar ve altınla ilgili krtik uyarıları...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön