19 / 04 / 2024

İslam Memiş ‘Altını, doları boşverin’ dedi, yatırım aracı önerdi!

İslam Memiş ‘Altını, doları boşverin’ dedi, yatırım aracı önerdi!

Ekonomi uzmanı İslam Memiş; altın, dolar ve gümüşle ilgili vatandaşı uyarıyor. İslam Memiş, bir hafta içinde gümüş fiyatlarının yükseleceğini söyledi.



Finans uzmanı İslam Memiş, gram altın, ons altın, gram gümüş ve ons gümüş hakkındaki görüşlerini açıkladı. İslam Memiş'in piyasada 'agresif' hareketlilik beklediğini belirtti. Youtube videosunda yaptığı açıklamaların yatırım tavsiyesi olmadığını da belirten Memiş, şu açıklamalarda bulundu:

"Emtia fiyatlarındaki yükselişler devam edecek mi, borsadaki satışlar devam eder mi, kripto para yatırımcıları ne yapmalı, seçim süreci piyasaları nasıl etkiler? Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım.

Borsa 100, 5280 seviyesinde. 0.33'lük değer kaybı var. 5000 puan seviyesi altında alım yapacağız. Bu taraftaki öngörümde değişiklik yok.

Dolar TL Kapalıçarşı'da 18.96-19 lira aralığında. Biraz daha geri çekildi serbest piyasalarda ama ekranlarda baskılanan süreç devam ediyor. 20.50'lerde euro/TL, serbest piyasalarda 20.62-69 aralığında. Makas aralığı var yine. Euro/dolar paritesinde düşüş öngörüm devam ediyor. Euro/dolar paritesindeki seyir negatif sürebilir benim açımdan. 1.08'e kadar düşüşleri takip edebiliriz."

İslam Memiş ‘Altını, doları boşverin’ dedi, yatırım aracı önerdi!

İslam Memiş, dövize dair değerlendirmelerinin ardından gram altın, gram gümüş, ons altın ve ons gümüş değerlendirmelerini yaptı. İşte o açıklama...

Gram tahmini

Altının onsu 1900-1950 bant aralığına sıkıştı. Bant aralığı yüksek. 1940'a kadar yükseldi, 1932 dolar seviyesinde. Benim nazarımda yüksek, alım seviyelerimizi gram altın yatırımcıları biliyor. Ne zamanki altın onsu 1850-60 dolar seviyesinde, karşındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa, buradan gram altına giriş yapacağız. Şubat ayı 15'ine kadar bu süreci devam edeceğiz. Bu öngörüm hala geçerli. Mutlaka bir düzeltme yapması gerekiyor, en az 100 dolar, alım yapmak isteyenler kenarda bekleyebilir. Dolarla alım yapacak olanlar da kenarsa sakince beklemeli.

Gram altın TL ekranlarda 1175 lira, Kapalıçarşı'da 1181-86 lira aralığında. Agresif yükseliş, sağlıksız yükseliş tekrar geriledi (dün). 12 liralık değer kaybı oldu akşam (dün) saatlerinde. 1140, 1150 seviyelerinden alım yapılabilir ama şu an bu seviyelerden alım yapılmasının uygun olmadığını düşünüyorum. 1230, 1350, 1450, 1550 olarak yukarı yönlü gram altın göreceğiz uzun vadede. 3 haftada 81 lira yükseldi, çok önemli bir kazanç. Gramında 81 lira. Bunun bir düzeltme yapması gerekiyor. Alım yapacak olanların da biraz daha beklemesi gerekiyor.

İslam Memiş, son olarak 'agresif' yükseliş beklediği gümüş için tarih ve rakam verdi. İşte o öngörü...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön