29 / 03 / 2024

uygur türklerine ait tarım arazileri

uygur türklerine ait tarım arazileri

Çin, Doğu Türkistan’a yönelik 'Çinlileştirme' politikası çerçevesinde Uygur Türklerine ait olan topraklara el koyuyor. Çin yönetimi, "kentsel dönüşüm" adı altında Uygur Türklerininarazilerini istimlak ederek, buralara Han asıllı Çinlileri yerleştiriyor...

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

O ilimizde Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya veriliyor! Bu fırsat kaçmaz!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 14.03.2023 saat 14.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

Türkiye'de hane halklarının yüzde 60,7'sinin konutu kendine ait! 

Türkiye'deki hane halklarının yüzde 17,3'ünün iki katlı, yüzde 14,4'ünün 5 katlı, yüzde 13'ünün 6 katlı ve yüzde 11,7'sinin tek katlı binalarda ikamet ettiği belirlenirken, yüzde 60,7'sinin konutunun kendine ait olduğu görüldü. İşte ayrıntılar...

TÜRKŞEKER'e ait 6 ildeki 108 bin metrekarelik gayrimenkul 51 milyon TL'ye satıldı!

TÜRKŞEKER’e ait olan gayrimenkuller de el değiştirmeler hızlandı. 6 farklı ilde 108 bin metrekare büyüklükteki gayrimenkulün devri, 51 milyon Türk Lirası bedelle özel kişi ve şirketlere gerçekleştirildi.

Türkşeker’e ait yedi farklı ildeki arsalar satıldı!

Mülkiyeti Türkşeker'e ait Bitlis, Niğde, Muş, Balıkesir, Amasya, Eskişehir ve Bayburt’taki 10 ayrı arsa ve arazi, 150 bin ile 12 milyon Türk lirası arasında değişen fiyatlarda satıldı. 

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Alanya’da yabancılara ait konut sayısı 30 bini aştı!

Yabancıların gözdesi Alanya konut yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Açıklanan son rakamlara göre, Alanya’da yabancılara ait konut sayısı 30 bini aştı...

Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki kaçak yapılar yıkıldı!

Kocaeli Köseler'de İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikte hayata geçirilen kaçak yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

TÜRKŞEKER'e ait bazı taşınmazların satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gümüşhane'de yer alan TÜRKŞEKER'e ait bazı gayrimenkullerin satışını onayladı.

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

TÜRKŞEKER'a ait taşınmazlar satışa mı çıkarıldı?

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye (TÜRKŞEKER)  ait olan taşınmazlar için tartışılcak iddia ortaya atıldı. İddialara göre hükümet TÜRKŞEKER'e ait taşınmazlara yönelik satış işlemini onayladı. 

2019'da en çok yatırım konut ve ulaştırmaya yapıldı!

Özel sektör ve kamunun 2019 yatırım karnesi yayınlandı. Buna göre; Toplam yatırımlarda en büyük pay yüzde 29.21 ile ulaştırmaya ait. Bunu yüzde 25.86 ile konut izliyor.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait gayrimenkul özelleştirilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ait gayrimenkul satış yöntemiyle özelleştirilecek.

uygur türklerine ait tarım arazileri Haberi

uygur türklerine ait tarım arazileri


Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi, Doğu Türkistan’a yönelik 'Çinlileştirme' politikası çerçevesinde Uygur Türklerine ait olan topraklara el koyuyor.


Çin yönetimi, "kentsel dönüşüm" adı altında Uygur Türklerine ait tarım arazilerini istimlak ederek, buralara Han asıllı Çinlileri yerleştiriyor. Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdulehed Er, son olarak Doğu Türkistan’ın Hotan vilayetinde Uygur Türklerinin arazilerinin zorla gasp edildiğini ve bu yüzden köylüler ile polis arasında arbede yaşandığını söyledi. Doğu Türkistan’ın, "işgal altında" olduğunu söyleyen Er, "baskı ve zulüm altında tutulan Uygur Türklerinin tarım arazileri ve arsalarının gasp edildiğini" ifade etti.


"DİRENENLER HAPSE ATILIYOR"


Uygur Türklerinin elinden alınan toprakların Çinli göçmenlere verildiğini veya buralara Çinli göçmenlerin yerleştirildiğini kaydeden Er, uygulamaya karşı hukuki mücadelelerin sonuçsuz kaldığını, "gasba direnenlerin ise hapse atıldığını" belirtti. Er, "Devamlı olarak...