25 / 04 / 2024

uzlaşma dava süresi

uzlaşma dava süresi

Uzlaşma talebinde bulunan vergi mükellefi, uzlaşma talep ettiği vergi ve vergi ziyaı cezası için ancak uzlaşma sağlanamazsa ya da temin edilemezse yargı yoluna başvurabiliyor. Uzlaşma sağlanamazsa dava açma süresi ne kadardır?

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Kira artışında ev sahibi ile uzlaşma sağlanabilir!

Pandemi döneminde kiralara yapılan zamlar birçok kiracının canını sıkıyor. Peki, kiralara yapılacak zamda ev sahibi ile nasıl uzlaşma sağlanır? İşte detaylar...

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresi 1 saat 20 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek." dedi.

İmar planına itiraz dava açma süresi 2021!

Bir bölgenin imar planları belli bir süreliğine askıya çıkıyor. Bu bir aylık ilan süresi içerisinde planlara itiraz ediliyor. Peki imar planına ne zaman itiraz ediliyor? İşte imar planına itiraz dava açma süresi 2021...

Kısa çalışma ödeneğinin süresi iki ay daha uzatıldı!

Kısa çalışma ödeneğinin süresi Cumhurbaşkanı Kararıyla iki ay daha uzatıldı.

Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma ödeneği süresi bir ay uzatıldı.

Ali Ağaoğlu hakkında 'uzlaşma bürosuna gönderilme' kararı!

Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun CHP Manisa eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer'e taciz içeren sözleri hakkında “uzlaşma bürosuna gönderilme” kararı çıktı...

Kayseri Sahabiye'de uzlaşma görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etabın uzlaşma görüşmeleri sürüyor.

Tüketici kanunu idari para cezaları uzlaşma yönetmeliği!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Uygulanan İdari Para Cezalarına İlişkin Uzlaşma Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Kuzey Kıbrıs'ta yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl!

Kuzey Kıbrıs'ta Loka Holiday Homes adında yeni bir yatırıma başlayan Akol Group CEO’su Niyazi Şanal, burada yatırımın geri dönüş süresi 10 yıl olduğunu söylüyor..

Emlak vergisi itiraz süresi yarın bitiyor!

EMLAK vergisine itiraz süresi yarın sona eriyor. Dava açılmazsa belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Emlak Vergisi’nde dava açma süresi 7 Eylül’de bitiyor!

Belediyelerce ilan edilen ve önümüzdeki 4 yıl boyunca vergilendirmeye esas olacak olan metrekare birim değerlerine itiraz süresi 7 Eylül 2017 tarihine uzatılmıştı. Bu tarih aralığında dava açılmaz ise belirlenen rayiç değerler kesinlik kazanacak.

Sahabiye Dönüşüm Projesi'nde uzlaşma görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında uzlaşma görüşmelerini büyük ölçüde tamamladı. Uzlaşma sağlanan hak sahibi sayısında yüzde 92’ye ulaşıldı.

uzlaşma dava süresi Haberi

uzlaşma dava süresi

Uzlaşma dava açma süresi!

Uzlaşma talebinde bulunan vergi mükellefi, uzlaşma talep ettiği vergi ve vergi ziyaı cezası için ancak uzlaşma sağlanamazsa ya da temin edilemezse yargı yoluna başvurabiliyor. Uzlaşma sağlanamazsa dava açma süresi ne kadardır?


Vergi uzlaşma dava açma süresi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan uzlaşma rehberinde yer alıyor.


Vergi mahkemelerinde dava açma

- Uzlaşmanın gerçekleşmemesi durumunda mükellef, uzlaşmanın sağlanamadığını gösteren tutanağın tebliğinden itibaren genel hükümler dairesinde yetkili vergi mahkemesinde dava açabilir. Bu durumda dava açma süresi bitmiş veya 15 günden az kalmış ise, bu süre tutanağın tebliğinden itibaren 15 gün uzar.


- Aynı vergi ve vergi ziyaı cezası için uzlaşma talebinin yanı sıra dava da açılmışsa, dava, uzlaşma işleminin sonuca bağlanmasından önce vergi mahkemelerince incelenmez, herhangi bir nedenle incelenir ve karara bağlanırsa bu...