24 / 04 / 2024

Van depremi ne zamandı

Van depremi ne zamandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de iki büyük depremin meydana geldiği Van'ın yeniden inşası için 6 milyar lira harcandı.

Van yatırımlarla 3 yılda küllerinden doğdu!

Van yatırımlarla 3 yılda küllerinden doğdu. 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremin ardından enkaz yığınına dönen, ağır travmaların yaşandığı Van, 3 yılda yapılan yatırımlarla küllerinden yeniden doğdu.

İstanbul depremi ne kadar gecikirse o kadar büyük olacak! Uzman isim açıkladı: 8'i geçer mi?

Atina Üniversitesi'nde Dinamik Tektonikler ve Uygulamalı Jeoloji dalında profesör olan Yunanistan'ın önde gelen bilim insanlarından Efthymios Lekkas, beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depreminin büyüklüğü 8'i geçer mi?

Prof. Dr. Ahmet Ercan Van depremi için tarih vererek yapılması gerekenleri açıkladı! Bu yapılar çok yorgun...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van'ın, gelecekte olası bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyleyerek, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Renault Express Combi ve Express Van fiyatı ne kadar? 22 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Renault, Express Combi ve Express Van modellerinin fiyatları resmen açıklandı. Peki, Renault Express Combi ve Express Van fiyatı ne kadar? 22 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Peugeot Partner Van ne kadar? Ticari Partner Van kaç TL? İşte temmuz fiyat listesi...

Peugeot'un Partner Van'ın Temmuz 2023 fiyatları belli oldu. Peki, Peugeot Partner Van ne kadar, 100 km ne kadar yakıyor, özellikleri neler? İşte tüm detaylar...

Ford Transit Van ve E-Transit Van fiyatları ne kadar oldu? Zam geldi mi?

Ford Transit Van ve E-Transit Van fiyatları ticari araç almak isteyenler tarafından merak ediliyor. Haziran ayında Ford Transit Van ve E-Transit Van’a zam geldi mi? Ticari araç almak isteyenler, Ford Transit Van ve E-Transit Van’ın teknik özelliklerini ve fiyatını araştırıyor.

Fiat Ducato Van'a bu ay da tam 25 bin TL indirim geldi! Ducato Van'ın Mayıs 2023 fiyatları ne kadar? 

Fiat Ducato Van'a geçtiğimiz ay olduğu gibi bu ay da tam 25 bin TL indirim geldi Ducato fiyatları ne kadar? İşte Ducato Van 25 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Volkswagen Transporter Panel Van'a Nisan zammı geldi! Kampanyalı anahtar teslim fiyatı ne kadar oldu?

Volkswagen Transporter Panel Van'a Mart ayında gelen indirimle 595 bin 500 liraya kadar düşmüştü. Yeni ayla birlikte Volkswagen Transporter Panel Van'a zam geldi. Peki Volkswagen Transporter Panel Van Kampanyalı anahtar teslim fiyatı ne kadar oldu?

Peugeot Partner Van fiyatları ne kadar oldu? İşte 30 Mart 2023 fiyat listesi...

Peugeot Partner Van fiyatları merak ediliyor. Peugeot Partner Van'da Mart ayına özel 150 bin TL'ye 12 ay 0.99 faiz fırsatı sunuluyor. Peki Peugeot Partner Van fiyatları ne kadar oldu? İşte 30 Mart 2023 fiyat listesi...

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Ev kiralarının erişilemez boyutlara yükselmesinin ardından, İstanbul'da deprem korkusuyla yeni trendler oluştu. Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu. Peki tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 

Euro'da son dakika depremi! Euro bugün ne kadar? İşte 26 Mart 2023 Euro kuru!

Merakla beklenen FED kararı sonrasında Euro'da son dakika depremi yaşanıyor. Euro bugün ne kadar? İşte 26 Mart 2023 Euro kuru...

Harvard mezunu profesör İstanbul depremini açıkladı: Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Harvard mezunu profesör İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları...

Van depremi ne zamandı Haberi

Van depremi ne zamandı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de iki büyük depremin yaşandığı Van'ın yeniden inşası için şimdiye kadar 6 milyar lira harcandı.


AA muhabirinin AFAD yetkililerinden aldığı bilgiye göre, il merkezi ve ilçelerde çok kuvvetli hissedilen Van depremlerinde, 644 kişi hayatını kaybederken, bin 966 kişi yaralandı.


Arama kurtarma ekipleri ise 252 vatandaşı enkazdan sağ çıkardı.


-37 atom bombasına denk enerji açığı


Depremlerden sonraki bir yıl boyunca her gün ortalama 180 olmak üzere toplam 11 bin artçı deprem meydana geldi. Van depremleri, artçı depremleriyle 37 atom bombasına denk enerji açığa çıkardı.


Van depremlerinde Türkiye, AFAD koordinasyonunda kurum ve kuruluşları, STK'ları, özel sektörü, üniversiteleri ve halkıyla başarılı sınav verdi. 


AFAD, Bütünleşik Afet Yönetim Sistemi'nin iyileştirme safhası dahilinde kurup yönettiği 35...