28 / 03 / 2024

Van depremi yeniden inşa

Van depremi yeniden inşa

Van'da, 23 Ekim 2011'de meydana gelen, 644 kişinin ölümüne neden olan ve çok sayıda binanın ağır hasar gördüğü 7,2 büyüklüğündeki depremin üzerinden geçen 5 senede kent, devletin yatırımlarıyla adeta yeniden kuruldu.

Milletvekilinden çarpıcı öneri: Büyük deprem hazırlığı için İstanbul nüfusu diğer bölgelere dağıtılmalı!

Son günlerde Marmara'da yaşanan depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kentsel dönüşüme dikkat çekerek, İstanbul depremi hazırlığı için önerilerini paylaştı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Van depremi için tarih vererek yapılması gerekenleri açıkladı! Bu yapılar çok yorgun...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van'ın, gelecekte olası bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyleyerek, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

İş dünyası Gümrük Birliği Anlaşması'nın yeniden revize edilmesini istedi!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) 61. Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, AB ile müzakereler yürütülürken Gümrük Birliği Anlaşması'nın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Beklenen büyük Marmara depremi için ezber bozan açıklama! 6.5 büyüklüğünde risk var! Uzman isimden Kumburgaz açıklaması!

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, gözler yeniden Marmara'ya çevrildi. Peki beklenen İstanbul depremi kaç şiddetinde olacak? Nereleri etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Prof.Dr. Naci Görür'den korkutan Marmara depremi açıklaması: İstanbul'un üçte biri göçük altında kalabilir!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. Prof.Dr. Naci Görür'den korkutan bir son dakika açıklaması geldi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Harvard mezunu profesör İstanbul depremini açıkladı: Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Harvard mezunu profesör İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Büyük İstanbul depremi için sıra dışı açıklama! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 8 şiddetinde hissedilecek ilçeleri sıraladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından olası İstanbul depremi yeniden gündeme oturdu ve uzman isimler peş peşe açıklamalarını yapmaya başladı. 

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin deprem gerçekliği yeniden gündeme oturdu. Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Van depremi yeniden inşa Haberi

Van depremi yeniden inşa

Türkiye'nin tarihine 644 insanın yaşamını yitirdiği büyük depremler olarak geçen 23 Ekim ve 9 Kasım Van depremlerinde, birbirinden acı hikayeler, çetin kış koşullarında çadır kentlerde sürdürülen hayat mücadelesi yaşandı. Tüm Türkiye, kentin tekrar ayağa kalkması için yardım seferberliğiyle kenetlendi.


Merkez üssü Tabanlı Mahallesi olan depremin ilk 20 dakikasında Van'ın merkezindeki enkazlarda, bir saat sonrasında ise en büyük hasarı gören Erciş ilçesinde arama kurtarma faaliyetleri 71 ekiple başlarken, daha sonra yurt içi ve yurt dışından gelen ekiplerle çalışmalar 140 noktaya yayıldı.


 Sağlık Bakanlığı tarafından Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden görevlendirilen 295 ambulans, 56 UMKE aracı, 6 ambulans helikopter, 2 ambulans uçak ve 2 bin 400 sağlık personeli, gecesini gündüzüne katarak yaraları sarmaya başladı.


 Enkazdan sağ çıkarılan her bir insanla...