26 / 04 / 2024

Van depremzede kalıcı konut

Van depremzede kalıcı konut

İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van'ın Başkale ilçesinde evleri yıkılan vatandaşlar için kalıcı konutlar inşa edilecek.

Kalıcı deprem konutlarının yapımı devam ediyor...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra kalıcı konut çalışmaları kapsamında, Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten yapılan 130 köy evinden 32'si tamamlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

‘Depremzedelere kira yardımı kalıcı konutlara kadar devam etmeli’

Depremin ardından 10 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde sorunlar bitmiyor. Bölgedeki iş insanları maliyetin yüzde 54,9’unu konut hasarı oluşturduğunu ve depremzedelere kira desteğinin kalıcı konutlara kadar devam etmesi gerektiğini söylüyor.

46 bin konut yıl sonu hak sahiplerine teslim edilecek!

11 kenti vuran, 50 bini aşkın insanın yaşamını yitirmesine sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 10 ay geçti. Halen 637 bin depremzede konteyner kentlerde yaşarken, TOKİ tarafından inşası tamamlanan 46 bin kalıcı konutun yılbaşına kadar hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş'ta 19 bin 418 kalıcı konutun inşası son sürat devam ediyor!

Kahramanmaraş'ta 6 bin 995 konutun inşası tüm hızıyla sürüyor. Baykar Konteyner Kenti’ni gezen AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Tayfun Temur, 19 bin 418 kalıcı konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Samandağ'da yapılacak olan 424 Kalıcı Konut Projesi'ne başlanıyor

Samandağ Kaymakamlığı tarafından ilçede TOKİ tarafından yapılacak olan 424 kalıcı konutun projesinin belli olduğu belirtildi. Buna göre, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde evleri yıkılan afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. İşte haberin detayl

Hatay'daki kalıcı konutların teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerin en çok yıkıma sebep olduğu Hatay'da, kalıcı konutlardan yapımı tamamlananlar bu ay hak sahiplerine verilecek.

Gaziantep'te sene sonuna kadar tam 10 bin 350 kalıcı konut teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Gaziantep'te sene sonuna kadar 10 bin 350 kalıcı konutun teslim edilmesi planlanıyor.

Osmaniye'deki depremzedeler kalıcı konutlarına Aralık ayında yerleşecek!

Osmaniye'de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için hayata geçirilen kalıcı konutların ilk etabı Aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Düşüşler kalıcı değil diyen İslam Memiş gümüşü işaret ederek tarih ve rakam verdi! Ciddi alımlar yapardım...

Son günlerde düşüşe geçen gümüşle ilgili altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, düşüşler kalıcı değil diyerek gümüşün geleceği rekor seviyeyi açıklayarak ''ciddi alımlar yapardım'' dedi.

Hatay'daki kalıcı konutlar Aralık'ta teslim edilecek!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı son dakika açıklamasında Hatay'da inşa edilen kalıcı konutların Aralık ayında sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

İslam Memiş gümüş yatırımcılarını uyardı: Gümüşte düşüşler kalıcı değildir!

Gümüş fiyatları, son zamanlarda dolar kurundaki hareketlilikle ani iniş çıkış yaşarken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcılara ''Gümüşte düşüşler kalıcı değildir'' diyerek uyardı.

Galatasaray, Kahramanmaraş'ta kalıcı konut inşa edecek!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek yaptığı açıklamada kulüp olarak Kahramanmaraş'ta kalıcı konut inşa etmek istediklerine değindi.

Hatay'da 30 bin 749 kalıcı konutun inşaatı tam gaz!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da, temeli atılan toplam 30 bin 749 kalıcı konutun inşası tam gaz sürüyor.

Van depremzede kalıcı konut Haberi

Van depremzede kalıcı konut

23 Şubat tarihinde yaşanan merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Başkale ilçesinde evi yıkılan vatandaşlar için kalıcı konutlar inşa edilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Van Valisi Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, beraberinde AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit  ile 23 Şubat tarihinde yaşanan depremde hasar gören mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, 6.Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul ve muhtarlar tarafından karşılanan Bilmez, depremden hemen sonra gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sabah saatlerinde yaşanan depremden hemen sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun deprem bölgesine gelerek incelemeler yaptığını anımsatan Bilmez, devletin tüm imkanlarının depremzedeler için seferber edildiğini belirtti.

Kısa zamanda bölgeye geçici barınma için çadırların ardından...