20 / 04 / 2024

Van Halime Hatun Kümbeti eski görüntüsünemi kavuşacak

Van Halime Hatun Kümbeti eski görüntüsünemi kavuşacak

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Halime Hatun Kümbeti 'nin eski görüntüsüne kavuşmasını sağlamak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Halime Hatun Külliyesi restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarihi Halime Hatun Külliyesi’nin restorasyonunu gerçekleştirebilmek adına İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle protokol imzaladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin hayırlı olmasını diledi.

Halime Hatun Kervansarayı restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihine sahip çıktığını belirterek,” Büyükşehir Belediyesi ile tarihi canlandıracağız. Yapılacak restorasyon çalışmaları ile bir eseri daha gün yüzüne çıkaracağız” dedi.

Halime Hatun Kümbeti’nin silüetini bozan yurt binası yıkılacak!

Van'da 700 yıllık tarihe sahip olan Halime Hatun Kümbeti’nin silüetini bozan yanı başındaki yurt binası hakkında nihayet yıkım kararı çıktı. Yurt binasının depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı.

Van Halime Hatun Kümbeti eski görüntüsüne kavuşacak!

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Halime Hatun Kümbeti 'nin eski görüntüsüne kavuşmasını sağlamak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Van Halime Hatun Kümbeti yıkılacak mı?

Gevaş Kaymakamlığı, 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti'nin silüetini bozan kız yurdunun yıkılması için Milli Eğitim Bakanlığına talepte bulundu..

2014 yılının en çok konuşulan restorasyon haberleri!

Van’ın Gevaş İlçesi’nde bulunan ve Selçuklular tarafından 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti’nin arkasında 7 yıl önce yaptırılan yurt binasının basına yansıması 2014’ün en çok konuşulan restorasyon haberlerinden biri oldu.

Halime Hatun Külliyesi restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Halime Hatun Camii ’nin ardından Halime Hatun Külliyesi’nde de incelemelerde bulundu. Ergün külliyenin restorasyonunun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılabileceklerini söyledi.

Halime Hatun Kümbeti turizme kazandırılıyor!

Gevaş ilçesinde 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti, hazırlanan projeyle turizme kazandırılacak, yakınındaki yurt yıkılarak başka yere taşınacak. ÇEKÜL Vakfı Bölge Koordinatörlüğü tarafından yürütülecek projeyle eski görüntüsüne kavuşturulacak.

Halime Hatun Kümbeti turizme kazandırılıyor!

Van’ın Gevaş ilçesinde 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti, hazırlanan projeyle turizme kazandırılacak. Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına 2007 yılında yaptırılan yurt binası, tarihi dokuya görüntü açısından zarar verdiği için tepkiye neden olmuşt

Halime Hatun Kümbeti turizme kazandırılacak!

Kümbet, Van Valiliği, Gevaş Kaymakamlığı, Gevaş Belediye Başkanlığı, Röleve Müdürlüğü ve Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı Bölge Koordinatörlüğü tarafından yürütülecek projeyle eski ihtişamlı görüntüsüne kavuşturulacak.

Halime Hatun Kümbeti'nde son durum!

Van’ın Gevaş ilçesindeki Selçuklular’dan kalma 700 yıllık tarihi Halime Hatun Kümbeti’ne neredeyse bitişik inşa edilen yurt binasıyla ilgili Koruma Kurulunun “Silüeti fazla etkilemiyor” dediği ortaya çıktı.

Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına yapılan bina yıkılacak mı?

Van'ın Gevaş ilçesinde Selçuklular tarafından 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına 7 yıl önce yaptırılan yurt binasına belediye tarafından ruhsat verilmediği ve bu yüzden yıkılması gündeme geldiği belirtildi.

Halime Hatun Kümbeti'nin arkasındaki yurt yıkılacak mı?

Van'ın Gevaş ilçesinde Selçuklular tarafından 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti'nin arkasına 7 yıl önce yaptırılan yurt binasına belediye tarafından ruhsat verilmediği ve bu yüzden yıkılması gündeme geldiği belirtildi...

Van Halime Hatun Kümbeti eski görüntüsünemi kavuşacak Haberi

Van Halime Hatun Kümbeti eski görüntüsünemi kavuşacak

GEVAŞ Kaymakamlığı, ilçenin en önemli tarihî değerlerinden Halime Halını Kiimheti'nin silüetiııi bozan kız yurdunun yıkılmasını talep etli. Melik Izzeddin Şir tarafından 1300'lü yıllarda kızı Halime Hatun adına Gevaş ilçesinde yaptırılan kümbetin arka tarafına 2007 yılında kız yurdu inşa edildi. Bir tarafında Artos Dağı diğer tarafında Van Gölü bulunan ve her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret edilen tarihî yapının silüetiııi bozduğu gerekçesiyle kamuoyunun tepkisine sebep olan yurt binasının yıkılması için Gevaş Kaymakamlığı harekete geçti. Millî Eğitim Bakanlığına talepte bulunan kaymakamlık, yurt binasının farldı bir yerde inşa edilmesini, mevcut yapının ise yıkılmasını istedi. 



Yurt binasının yıkılmasıyla Artos Dağı manzarası ile bütünleşecek kümbetin eski silüetine kavuşması, uygulanacak projeyle de ilçenin cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında, kümbet ve çevresindeki Selçuklu Mezarlığı...