18 / 04 / 2024

van sefa apartmanı

van sefa apartmanı

Van'da meydana gelen depremde yıkılan Safa apartmanının sahibi Nezir Baş'ın yargılandığı dava, bilirkişi raporlarının gelmemesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi...

Van Depremi'ndeki 'Işık Apartmanı' davası 10 yıl sonra sonuçlandı!

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde 10 kişinin yaşamını yitirdiği Işık Apartmanı davası sonuçlandı.

Van İpekyolu'nda 5.6 milyon TL'ye satılık apartman!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Van İpekyolu'nda yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı.

Demirland Sefa Apartmanı fiyatları!

1960 yılından kurulan Demir Şirketler Grubu konut projelerini Demirland İnşaat adı altında hayata geçiriyor. Demirland İnşaat'ın İstanbul Anadolu Yakası'nda bir çok projesi bulunuyor. 

Van depreminde yıkılan apartmanın sahibi Nezir Baş için hapis istemi!

Van'da 5 yıl önce yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 20 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın sahibi hakkında 22,5 yıl hapis cezası istendi.

Van Dağ Apartmanı davasından karar çıktı!

Van Depremi sırasında Erciş’te 45 kişiye mezar olan Dağ Apartmanı davasından karar çıktı. Dağ Apartmanı’nı yapan 2 müteahhit ile mühendisin hapis cezaları para cezasına çevrildi, günlüğü 20 liradan toplam 60 bin lira ceza verildi.

Van evleri yeniden inşa edilecek!

Van'da betonlaşmanın artması, apartman kültürünün yaygınlaşmasıyla yok olan tarihi Van evleri, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Tuşba Belediyesi'nin başlattığı projeyle turizme kazandırılacak.

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Van'daki Kur'an kurslarının inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Van'da geleneksel eğitim kurumları olan Kur'an kurslarının inşaatları devam ediyor. İnşaatları devam eden Habiburrahman, Sefa, Hâlidiye, Feraset ve diğer kursların da yıl sonuna kadar inşaatlarının tamamlanması planlanıyor.

Sefa Apartmanı Kadıköy projesine Mayıs'ta başlanacak!

Sefa Apartmanı Kadıköy projesinin inşaat çalışmalarına Mayıs ayında başlanacak. 2016 Mayıs'ta tamamlanacak Sefa Apartmanı Kadıköy projesinde zemin+11 katlı tek blokta toplam 22 daire yer alacak.

Apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartmanda tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki tespit edilen apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında apartman yönetiminin çalışanların güvenliği için apartman acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Apartman yönetiminde risk analizi!

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştıran apartmanların 1 Ocak 2013′ten itibaren risk değerlendirmesi yaptırması zorunlu hale getirildi. Peki, Apartman yönetiminde risk analizi nasıl yapılır?

van sefa apartmanı Haberi

van sefa apartmanı

Van'da iki yıl önce meydana gelen depremde yıkılan Safa apartmanının sahibi Nezir Baş'ın tutuksuz yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.


Van 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılan sanık Nezir Baş ile müştekiler katılmadı.


Sanık ve müşteki vekillerinin hazır bulunduğu duruşmada, avukatlar, Ortadoğu Teknik Üniversitesinden beklenen bilirkişi raporlarının mahkemeye ulaşmadığını, bu nedenle davanın ileri bir tarihe ertelenmesini talep etti.


Mahkeme heyeti de bilirkişi raporlarının beklenmesi ve diğer eksik belgelerin tamamlanması için davayı ileri bir tarihe erteledi.


Kentte 23 Ekim 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 20 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Safa apartmanının sahibi Nezir Baş hakkında, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 22,5 yıl hapis istemi ile dava...